isabelle

Hallo allemaal,

Om te beginnen kan ik al met veel plezier meedelen dat ik zó blij ben overgeschakeld te zijn op WordPress! Via tags kan je dus simpelweg nieuwe bloggers ontdekken en daar heb ik dan ook al even gebruik van gemaakt. Lekker handig als je wilt socializen. Echt in één woord: wauw!

Tweede item op de lijst is mijn casting bij Intermodels Modelmanagement. Afgelopen zondag ben ik dus – met de nodige bibberbeentjes – naar het Tulip Inn Hotel te Antwerpen getrokken waar het hele gebeuren zou plaatsvinden. Het was best een klein zaaltje en werkelijk een momentopname. Ik ben er denk ik nog geen tien minuten binnen geweest! Formuliertje invullen, een aantal kiekjes laten nemen door de fotograaf en that’s it. De fotograaf gaf gelukkig enkele instructies. Na afloop had ik een gevoel van onwetendheid. Je krijgt geen feedback en het was dus afwachten geblazen. Ik ging er maar al van uit dat het niets ging worden.

Tot vanmorgen! Ik kreeg een mailtje van Intermodels dat ik geselecteerd ben om in hun bestand opgenomen te worden. Volgende week zondag, 22 januari, vindt de tweede fotoshoot plaats met twee outfits en worden er achteraf 40 foto’s geselecteerd om voor in mijn portfolio. Die foto’s zal ik uiteraard met jullie delen. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen! Ik ben erg excited. Het is altijd top als de dingen beter uitdraaien dan je verwacht.

Hopelijk gaat het jullie ook goed. Ik wens jullie alleszins een fijne avond toe.

Edit: Deze foto’s zijn de resultaten van mijn fotoshoot bij Intermodels.

Met mijn lieve mama 🙂

Hoe is het verder nu verlopen? Wel, ik moet eerlijk toegeven dat ik erg teleurgesteld ben in Intermodels. Ik betaalde € 150 voor een fotoshoot om een portfolio op te maken. Deze leek erg veelbelovend en inderdaad, ik ontving een honderdtal foto’s achteraf. De fotoshoot zelf was een leuke ervaring. Ik ben samen met mijn mama ernaartoe gegaan en we hebben ook een aantal leuke foto’s van ons samen. De fotograaf was vriendelijk, beleefd en stelde mij op mijn gemak. Hij had ook leuke ideeën om het poseren wat vlotter te laten verlopen. Het was een eerste echte fotoshoot voor mij dus alle inspiratie was welkom. De resultaten zijn ook mooi. Ik ontving van iedere foto een origineel en twee bewerkte exemplaren.

Maar het verdict? Ik ben nooit gebeld voor opdrachten. Zeer spijtig, want als blogger heb ik intussen wel wat succes door als brand ambassador te werken voor verschillende merken. Het had fijn geweest als deze piste ook iets had geworden. Ik vermoed dat ze erg veel winst maken op zo’n fotoshoot. Ze aanvaarden heel veel personen, de selectie is miniem. Dus ik vermoed dat het meer naar oplichterij neigt dan een echte uitbouw van een modellencarrière. Laat je niets wijsmaken! Jonge meisjes zijn erg beïnvloedbaar. Als je een dochter hebt rond mijn leeftijd (18-25 jaar) met de droom model te worden, wees dan realistisch. Heeft ze geen maatje 34 en is ze niet minstens 1m75 groot dan kan je het vergeten. De modellenwereld is kei hard en helaas maken veel mensen misbruik van naïeve jonge meisjes met de droom model te worden. Schrijf je dus enkel in bij een erkend bureau met goede recensies.

5 reacties op ‘How My Casting at Intermodels Went: A Quick Update

  1. Heb je nadien nog iets gehoord van Intermodels? Ik vraag me af of het wel zo’n betrouwbaar bureau is en het geen manier is om dure fotosessies te verkopen.

    Like

      1. helaas is het oplichting, je schrijft je in voor een casting, daarna selecteren ze je en moet je betalen voor een fotoshoot. je komt op hun site te staan maar hoort nooit meer van hun. ik ken verschillende mensen die het zelf hebben meegemaakt. NIET GELOVEN DUS

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s