The Importance of Me Time in Current Hectic Times

IMG_20170602_204056

Dag lieve lezers,

Ik woon intussen al twee dagen alleen op mijn appartementje. Alles gaat prima, ik heb lekker gekookt voor mezelf en begin zo stilaan mijn draai wel te vinden. Uiteraard is alles nog een beetje zoeken en ik gun mezelf rustig de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen.

IMG_20170601_205345

Wat ik gemerkt heb, is dat ik erg kan genieten van de kleine dingen. ’s Avonds gezellig met een koffietje en petit beurre koekjes naast me naar Desperate Housewives kijken. ’s Morgens de radio op Clara en genieten van een rustig ontbijt aan mijn eettafeltje. Oké, toegegeven, ik moet nu alles zelf doen en vaak ben ik buiten de werkuren nog met van alles bezig (boodschappen doen, kuisen, afwas, koken, wassen). Maar het is net doordat ik bezig ben dat ik extra kan genieten van die me time. Want laat ons eerlijk zijn, 2017 is een stressvolle tijd en als je full time werkt dan is die me time noodzakelijk (ook als je niet full time werkt trouwens!). Je hoeft niet meteen jezelf een kledingstuk van Prada cadeau te doen om een succesvolle me time te hebben, het kan even goed gaan om het lezen van een goed boek. Iedereen heeft zijn eigen manier om tot rust te komen, om te ontspannen. Die tijd moet je jezelf ook gunnen om je batterijen op te laden voor de volgende dag. Wat ik vaak merk als ik zo om me heen kijk, is dat mensen blijven doorgaan zonder een keer stil te staan en te relaxen. Wees waakzaam, want een burn out is er sneller dan je denkt. Probeer een balans te vinden tussen hard werken en ontspanning. Dat je je werk goed wilt doen en optimaal wilt presteren, is een logisch gebeuren. Dat willen we allemaal, maar het heeft geen zin om je eigen grenzen voorbij te gaan om uiteindelijk weken aan een stuk thuis te zitten. Omring jezelf in een werksfeer die deze mindset ondersteunt en stimuleert, zodat je het gevoel hebt dat pauze nemen oké is. Dat het geen ramp is als je eens een foutje maakt en waar er belang wordt gehecht een zelfzorg. Want je kan het jezelf wel aanpraten, maar als ze op het werk het tegengestelde zeggen dan haalt het weinig uit.

“We run away all the time to avoid coming face to face with ourselves.”

– Unknown Author

Enjoy your weekend, lovelies!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, volg mij dan op Instagram!

Een reactie op “The Importance of Me Time in Current Hectic Times

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s