De beste deals scoren doe je zo

Hai lezertjes!

Zoals jullie weten, doe ik vaak interessante deals. Goede producten aan goede prijzen zeg maar. Sommigen zeggen dat ik vaak geluk heb, anderen zeggen dat ik er een goed oog voor heb. Ik dacht, waarom deel ik geen tips met mijn volgers? Hoe doe je dat nou, veel krijgen voor weinig? Heel simpel – op de juiste plaatsen zoeken.Volg deze post als leidraad en je bespaart gemakkelijk honderden euro’s per maand. Jep, dat lees je goed!

Allereerst deel ik mijn laatste deals met jullie:

Prijskaartje van alles hierboven? € 15. Jawel, er zit een Pliage rugzak t.w.v. € 75 bij en een prachtige (amper tot niet gedragen) Hollister wintertrui.

Nu heb ik net een iPhone 4 op de kop getikt voor € 26,50. Haha, gek toch? Tel al die zaken eens op als je ze in de winkel gaat halen aan de nieuwprijs – dat gaat om véél geld. Geld dat je beter kan investeren in bijvoorbeeld vastgoed. Natuurlijk, ieder doet wat hij of zij wilt met zijn centjes. Iedereen moet keuzes maken. Maar ik vind dat je verstandig moet winkelen. En dat begint bij de adresjes 😉

Waar haal ik mijn koopjes?

  • Tweedehandswinkels: bijvoorbeeld ThinkTwice

download (1)

All Stars voor € 25? Gewassen en al, klaar voor een tweede ronde en standaard prijs bij Episode. Maar ook andere interessante koopjes kan je vinden bij ThinkTwice. Hou hun solden ook goed in het oog, na iedere collectie doen ze mega interessante afprijzingen (30%, 50%, alles aan € 5, € 2, …). Echt de moeite! Verder vind je uiteraard ook leuke lokale tweedehandswinkeltjes. Ga je buurt eens verkennen! Vaak doen mensen spullen al weg na een paar keer dragen of zelfs nieuwe spullen die niet gedragen zijn (jawel, shopaholics doen ook weleens kastopruim). Check it out!

  • Kringloopwinkels

De Kringwinkel en Opnieuw & Co zijn mijn vaste stek. Voor ieder wat wils, van leuke decoratiespulletjes tot fancy designerkleding – je verzint het niet of ze hebben het. Mensen doen echt snel waardevolle spullen weg. Herinner je Thrift Shop van Macklemore?

images

  • Rommelmarktjes

In het verlengde van de kringloopwinkel, maar nóg beter. Waarom? Je kan afbieden! I know, veel mensen durven dit niet. Maar hé, een nee heb je en een ja kan je krijgen! Vaak weten marktkramers op voorhand al dat ze afbiedingen kunnen verwachten en dus rekenen ze extra. Ga nou niet onnodig belachelijke tegen biedingen doen (bv. € 0,25 ipv € 0,50 – I mean… c’mon :P). Maar bv. € 35 tegenbieden aan € 45, om dan tot een realistisch compromis van € 40 te komen heeft je toch mooi weer € 5 bespaard.

  • 2dehands.be, Marktplaats.nl, Kapaza.be

download

Erg om te zeggen, maar sommige mensen beseffen niet wat hun goederen waard zijn. Bovendien hebben deze sites enorm veel voordelen. 1) je kan vergelijken wie hetzelfde product het goedkoopste aanbiedt (open concurrentie) 2) je hebt de mogelijkheid tot bieden 3) je kan het vanuit je luie zetel doen en 4) vaak kan je nog regelen dat het kan worden opgestuurd via de post. Pure luxe heet dat! Ik kocht mijn Adidas Superstar sneakers (nieuw) voor € 15 via Marktplaats.

  • Wish & Joom app

1505446542346185

Deze apps zijn niet wauw, maar wel goed voor praktische zaken. Kwalitatief mag je er niet veel van verwachten, alles wordt geproduceerd in China. Maar ik heb er al een aantal leuke dingen op gekocht zoals hair extensions, eyebrow tattoo makeup, kuisproducten, … Eigenlijk best handig. Ik zou er geen waardevolle spullen op bestellen zoals bv. electronica, maar het is goed voor kleine zaken. Beetje een Action op je telefoon.

Zo, dit waren mijn “secret” places waar ik vaak mijn new buys haal. De moeite om een keer te ontdekken. Is het niets voor jou, dan heb je het alleszins geprobeerd. Ik vind sowieso dat je door tweedehands te kopen niet alleen jezelf, maar ook de omgeving helpt. Het gaat tegen de massa productie in. Plus als je voor een merk gaat, die producten kunnen vaak nog een ronde mee. Dus waarom niet?

Een reactie op “De beste deals scoren doe je zo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s