Dag van de Verlichting van Boeddha: Wijsheden

87529-boeddha-beeld-2

Dag lieve lezers,

Vandaag is het de dag van de Verlichting van Boeddha. Verlichting betekent ontwaken. Ontwaken leidt tot inzichten, wat je geest verrijkt en je doet groeien in het leven. Er zijn 3 karakteristieken bij de stadia van ontwaken. Meditatie is daar eentje van. Dankzij meditatie komt de geest tot rust, bijvoorbeeld door middel van een klank of visualisatie. Ook wordt je tevens gewaar van prikkels in het bewustzijn (lichaamssensaties, gedachten en gevoelens). Het boeddhisme heeft ons veel wijsheden opgeleverd die ons helpen inzicht te verkrijgen en gebeurtenissen te plaatsen. Ik deel graag een aantal wijsheden met jullie.

4 reacties op ‘Dag van de Verlichting van Boeddha: Wijsheden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s