How to prepare your traveling: je koffer organiseren voor op reis doe je zó

Koffer-inpakken-1140x483

Dag lieve lezers,

Vandaag deel ik met jullie hoe je het beste je koffer kan organiseren voor als je vertrekt op reis. Ik ben absoluut geen reisexperte, zelf is het immers al lang geleden dat ik nog echt eens een verre reis gemaakt heb. Niettemin heb ik mezelf wel voorbereid natuurlijk en geprobeerd om me te beperken tot de échte essentials. Wij vertrekken namelijk morgen voor een kleine week naar Barcelona. Ik ontdekte hoe moeilijk het was om niet té veel kledingssets mee te nemen! Het is echt selecteren, en dan nog te bedenken dat je ook op de plaats zelf nog kleding gaat kopen en er daar óok nog plek voor moet zijn!

collage 2

Maar hoe doe je dat nou, organiseren? Hier een aantal interessante tips die je misschien op weg kunnen helpen:

  1. Begin op tijd. Last minute je koffer inpakken betekent vaak: dingen vergeten. Hoe vroeger je begint met het inpakken van je koffer, hoe meer je nog op ideeën komt om bepaalde spullen mee te nemen. Stel het dus niet uit tot op het laatste moment.
  2. Maak lijstjes. Dit brengt ook rust in je hoofd als je aan het inpakken bent. Vaak is inpakken een stressvolle gebeurtenis en dan is het maken van een overzicht een goede oplossing om stress tegen te gaan.
  3. Zorg dat je de meest belangrijke zaken al zeker mee hebt: paspoort/identiteitskaart, bankkaarten, kredietkaarten, reisdocumenten, medicijnen, bril/lenzen, gsm en oplader, …
  4. Voorzie een name tag aan je koffer om eventuele vergissingen te voorkomen. Dit maakt je bagage herkenbaar.
  5. Qua toiletspullen kan je best werken met “mini-verpakkingen”. Ik heb kleine flesjes gevuld met shampoo, conditioner, douchegel, lenzenvloeistof, enzovoort. Bij Primark vind je zo’n lege flesjeskit aan een kleine prijs en ze zijn bovendien nog herbruikbaar. Verder zijn er nog zaken die je zeker niet mag vergeten: maquillage verwijder doekjes, scheermesjes, droogshampoo, …
  6. Heb je ook niet de mogelijkheid om heel je kleerkast mee te sleuren? Werk dan met functionele sets. Voor het zomerseizoen zijn jurkjes ideaal want ze nemen weinig plek in. Verder kan je een shortje meenemen en meerdere t-shirts om het mee te combineren. Qua accessoires kan je zorgen voor een tas die overal bij past. Ga je naar een toeristische plek, let er dan op dat je niet je meest waardevolle tas meeneemt voor eventuele pickpockets. Verder kan je gebruik maken van de Pliage tassen van Longchamp, deze kan je gebruiken als strandtas en zijn eenvoudig op te vouwen in je koffer, wat ook weer ruimte bespaart. Neem tevens een paar reserve schoenen mee én een paraplu – you never know. Voorzie een paar comfortabele dichte schoenen en een paar sandalen voor de zomer, voor lange wandelingen kan je dan je dichte schoenen nog aan of bij regenweer ben je ook weeral voorzien.
  7. Ga je naar een warm land, neem dan zeker zonnecrème mee om je huid te beschermen alsook een insectenspray tegen de muggen/vliegen/etcetera.

collage 1

Zo, dit waren enkele nuttige tips voor het inpakken van je koffer als je op reis vertrekt. Heb je zelf ook nog leuke ideeën? Deel ze dan in het comment form!
handtekening

3 reacties op ‘How to prepare your traveling: je koffer organiseren voor op reis doe je zó

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s