Review: Soda Stream

Foto 23-08-18 11 53 35

Dag lieve lezers,

Sinds enkele weken hebben wij ons een Soda Stream apparaat aangeschaft. Mijn mama had er eerst eentje aangekocht en raadde ons aan dit ook te doen na een positieve ervaring. Met onze ecocheques konden we dit toestel aankopen, want het is ook veel beter voor het milieu. Een Soda Stream machine heeft immens veel voordelen:

  • Gedaan met sleuren
  • Minder plastiek afval
  • Je kan zelf je smaakjes en bruisintensiteit kiezen en dus alles naar wens samenstellen
  • Het werkt niet op elektriciteit dus je hoeft geen extra verbruik te rekenen

Kortom, het is een interessante optie om te overwegen. Drinkflessen zijn namelijk het zwaarste om te dragen als je boodschappen doet. Het bespaart je dus een hoop gesleur! Qua kostprijs moet je hetzelfde rekenen als met gewone flessen. Je zal dus helaas niet echt besparen, maar er zijn ook mogelijkheden om dit wel te doen. Wij kopen bijvoorbeeld de frisdranksmaken van Soda Stream zelf, maar er zijn ook siropen van andere merken op de markt verkrijgbaar. Die van Soda Stream kosten zo’n € 5 per fles, maar als je die van het huismerk van Carrefour neemt dan ben je goedkoper af. Je maakt het zo duur als je zelf wilt.

Je kan eveneens drinkflessen verkrijgen van Soda Stream zelf, compact om mee te nemen voor onderweg en ook voor enkele gekoeld in de ijskast te zetten. Deze flessen kan je afwassen natuurlijk, maar er zijn ook reinigingstabletten van Soda Stream verkrijgbaar. Dit is wel interessant als je intensief gebruik maakt van verschillende smaken. Zo kan je je drinkflessen optimaal reinigen.

Hoe werkt het nou? Heel simpel. Je plaatst de gasfles achteraan en draait de fles op het toestel. Via de drukknop kan je gas toedienen aan je water. Duw je drie keer dan heb je een lichtbruisend effect, duw je vijf keer goed door dan heb je sterk bruisend water. Voeg je de smaakjes toe, doe dit dan in de wasbak en voorzichtig, want anders loopt het goedje eruit. De gas reageert namelijk op de smaakstof.

Foto 23-08-18 11 53 20

Conclusie: Ik kan een Soda Stream apparaat van harte aanbevelen. Het is echt heerlijk om boodschappen te doen wetende dat je niet met drinkflessen moet staan sleuren, zeker als je trappen in huis hebt is dat echt wel de hel! Ik raad het echt aan dit aan te schaffen. De investering valt ook reuze mee, je hebt al een Soda Stream voor € 60. Een gasfles kost zo’n € 15. Je zal zien, het is een kleine luxe maar je gaat er veel plezier uithalen.

Bedankt voor jullie aandacht. Heb je zelf ervaring met Soda Stream deel deze dan gerust in het reactieformulier 😀
img_2313-1

4 reacties op ‘Review: Soda Stream

  1. Je ziet die Sodastream nu echt overal, hahaha! In het begin dacht ik nog dat ik ‘m ook snel zou willen hebben, maar ik drink niet heel veel prik. Als ik al prik drink, is het vaak gewoon spa rood. En voor die enkele keer dat dat gebeurt, vind ik het niet erg om een fles te kopen.

    Wel fijn dat het jullie zo bevalt!

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s