De “Dad sneaker” trend: hate it or love it

Dag lieve lezers,

Enige tijd geleden deelde ik met jullie de laatste nieuws trends voor het herfst-winter seizoen. Één van die trends is de “Dad sneaker“, oftewel “The ugly sneaker”, die een comeback maakt uit de jaren ’90. Wat ik eerst onwijs afschuwelijk vond, vind ik nu opeens supermooi! Je ziet de sneakers alsmaar meer in het straatbeeld en op die manier ben ik het anders gaan bekijken. Ik vind het echt retro. Ik ben nu zelfs zo’n grote fan dat ik graag witte Fila sneakers wil 😍

Qua combinaties kan je er in feite alle kanten mee uit. Van super girly jurkjes tot een stoere, sportieve joggingbroek tot zelfs een klassiek maatpak, de sneakers worden met alle stijlen gemixt en gematcht. I like it! ❤️

Met een stoer leren bikerjasje, een Ray-ban en een paar old skool Levi’s jeans, deze sneakers rocken gewoon bij deze outfit. Leuke finishing touch: je nagellak doen matchen met de afwerking van je sneakers.

Vrouwelijk en trendgericht met een lange rok én (nep)bonten jasje met luipaardprint, helemaal mee met de dierenprint trend. Leuk detail: het mini rugzakje van Louis Vuitton.

Gecombineerd met een roze blazer, wit shirtje, zwart wit geruite broek en een fancy heuptasje. Deze look schreeuwt jaren ’80!

Sportief met een high waist satijnen joggingbroek en een wit shirtje, een tikkeltje Rihanna deze look.

Alles door elkaar: een paar rode Adidas sweatpants met een grijze hoodie, gecombineerd met een donkergroene bontjas. Erg gewaagd, maar het werkt! Om het geheel wat chiquer te maken: de YSL handtas en een cat eye jaren ’50 zonnebril montuur.

Persoonlijk mijn favoriete outfit: de combinatie van witte Fila sneakers met een lange, beige mantel, high waist vintage Levi’s jeans en een t-shirtje met het logo van je favoriete rockband. Het enige dat deze look nog nodig heeft is een designer handtas (misschien draagt ze deze al, maar ik kan niet goed zien welke tas het nou net is). Dit zou ik zelf meteen dragen, juist omdat ik hou van de perfecte balans tussen chic en comfortabel ❤

Een joggingpak, de supercoole vrouwen spijkerjack van je boyfriend en de gekende Gucci it-bag: deze combinatie is echt voor de fashionista’s die een break willen van de strakke jurken en high heels!

Dad sneakers met een pastelblauw mantelpak: het kàn! Wat heb je nodig om hiermee weg te komen? Zo’n schattig hondje om mee op de foto te gaan natuurlijk.

Heerlijk tijdens koude dagen: verdwijnen in die vintage oversized camelkleurige mantel. What’s not to like?

Het blijft een cliché maar het werkt: matching shoes met je handbag. Kleuren laten terugkomen zorgt voor harmonie in je look. Een oeroude regel in fashionland. Is die handbag nu ook nog van Gucci, dan ben je helemaal WAUW.

Misschien geen aanrader voor serieuze meetings, maar mantelpakjes zijn heerlijk simpel: geen gedoe meer voor je kleerkast. Ga gewoon voor 1-piece en je bent meteen gekleed. In de zomer gaan we voor jumpsuits, in de winter kiezen we mantelpakjes en jawel, ook in roze.

 

Wat vinden jullie van deze trend? Deel jullie mening in het reactieformulier, we horen graag van jullie! Bedankt voor jullie aandacht.

4 reacties op ‘De “Dad sneaker” trend: hate it or love it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s