Hi lieverds,

Sinds ik zwanger ben, zijn er een hoop dingen veranderd. Één van die dingen is hoe ik voor mezelf zorg. Iets waarin ik vroeger tekort schoot, doe ik nu bewust meer. Ik ben nu immers niet alleen verantwoordelijk voor mezelf. Wat ik doe en laat heeft allemaal invloed op dat kleine wondertje dat er groeit in mijn buik.

Zorgen voor jezelf is in deze maatschappij bijzonder moeilijk. Altijd maar presteren, stressen en rushen van hier naar ginder en dan nog zien dat alles wat je doet perfect uitdraait. Vroeger leefden de mensen eenvoudiger. Toegegeven, ze hadden geen smartphones, ze hadden geen dure handtassen of een goed gevulde ijskast. Maar wat ze wel hadden was tijd. Tijd voor hun gezin en tijd voor zichzelf. Iets dat op ons sterfbed toch het belangrijkste is en de essentie van het leven is. Wat me opvalt in de huidige maatschappij, is dat iedereen kampt met een gebrek aan tijd. Kunnen we alles nog  wel bijbenen? Je hebt net je centen bijeengespaard en de nieuwste iPhone aangeschaft en hup, er is alweer een nieuwe op de markt en je staat alweer achter.

Maar hoe kostbaar is tijd eigenlijk?

1719478-Napoleon-Hill-Quote-Time-is-valuable-and-when-it-is-gone-it-is

Tijd is in feite onbetaalbaar en daarom nét zo waardevol. Maar hoe we die tijd invullen dat kunnen wij volledig zelf bepalen. Het probleem is dat we alsmaar meer en meer nodig hebben om gelukkig te zijn. Zelfs al hebben we alles, dan zijn we nog niet gelukkig. We willen allemaal een huis, een partner, een kind, een grote familie, een grote vriendenkring, een bruisend sociaal leven online en daarbuiten, een hoge functie op het werk, nog extra bijscholing en natuurlijk buiten dat ook nog eens talloze interessante activiteiten en reizen. En het liefst van al willen we dat nu. Keuzes maken willen we niet meer, want tegenwoordig hebben we de middelen (lees: geld) om alles tezamen te doen. Maar de tijd kan onze rijkdom niet bijbenen.

In een wereld waar we ouder worden en dus nog meer tijd krijgen dan onze voorouders, willen we toch alles meteen op een serveerblaadje gepresenteerd. Waarom? Door dingen te overhaasten ga je jezelf voorbij en vergeet je te genieten van hoe fijn het proces naar je doelen is. Zorgen voor jezelf en zorgen voor anderen verrijkt je als mens en maakt je gelukkiger, alles materieel hebben zal je misschien een kleine voldoening geven maar is van korte duur.

43239374_10156683981443908_6280207515011514368_n

In een wereld waar we geld boven de klimaatverandering stellen moeten we ons vragen gaan stellen. Laten we het zover komen dat al het groen verdwijnt? Dat er meer mensen te maken krijgen met extreme weersomstandigheden? We schijnen de bankbiljetten meer te koesteren dan de grond waar we op wandelen.

Jammer genoeg kunnen wij in ons eentje de tendensen van de maatschappij niet ineens veranderen. Wat gebeurt, gebeurt boven ons hoofd. Wat we wel kunnen doen, is de tijd die we hebben zinvol benutten en genieten van de momenten die ons gegeven zijn. Dat kunnen we met familie, vrienden, huisdieren, iedereen die in ons hart opgeslagen zit ❤

Geniet nog van jullie zondagmiddag en tot de volgende Sunday Tea Break 😀 Share your thoughts in het reactieformulier. Bedankt voor jullie aandacht.
img_0222-147

10 reacties op ‘Sunday Tea Break: Brainstormen over de huidige tendensen in de samenleving

 1. Leuk artikel zeg. Nuttig! Ik ben blij om te lezen dat je nu beter voor jezelf zorgt want dat verdien je natuurlijk. Tijd is kostbaar inderdaad. Dat ben ik met je eens. En je bepaalt zelf waar je je tijd in stopt. Voor mij het liefst inderdaad met partner familie en vrienden. Maar toch ook vind ik ‘me-time’ belangrijk. Is ook fijn af en toe 💋 Mentje

  Geliked door 1 persoon

 2. Wauw mooie blog zeg.
  Dit had je geciteerd

  Wat we wel kunnen doen, is de tijd die we hebben zinvol benutten en genieten van de momenten die ons gegeven zijn. Dat kunnen we met familie, vrienden, huisdieren, iedereen die in ons hart opgeslagen zit ❤

  Mee eens mijn hond diesel is zeer belangrijk en mag graag tijd met hem doorbrengen en met mijn lieve familie en vriend😍 en ik geniet erg van de kleine dingen in t leven.lekker x winkelen alléén met muziekje in oor ..of lange wandeling met Lekekr weer zoals vandaag zonnig met mijn hond of lekker douchen en lavendel scrubje of wax melts aan heerlijk…

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja is toch zo..juist die kleine dingetjes.Soms kan ik al blij worden als ik mijn hond tevreden zie slapen en er een leuk programma op staat zoals steenrijk straatarm of paleis voor een prikkie hihi..en dankje ik doe mijn best lekker verschillende blogs te schrijven en zo leuk mogelijk x😍😘fijne avond nog zal soon de rest van je blogs lezen bij mij ben je ook wel ff bezig heb er veel

    Geliked door 1 persoon

   2. Ja vind het echt leuk dat je zo verschillende blogs hebt, dat houdt alles boeiend he! Ik schrijf ook over veel verschillende onderwerpen, uiteindelijk komt schrijven uit je hart he, het is een passie 😊 ik kan echt wel uren op je blog surfen! Heel leuke artikels, keep up the work girl 👍🏻✨🎉

    Like

   3. Dat vind ik leuk en lief te horen.
    Thanks😋😘het is zeker een passie 😶🤗bij jou ook…kan ik wel zien.owh leuk dat je nog njet uitgekeken bent hihu X chillse😋😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s