Blog Academy: Succesvol samenwerken met bedrijven doe je zó

c72199af78dd916a48fdad89cd4d54ea

Dag lieve lezers,

Het is weer even geleden dat ik nog eens wat tips gedeeld heb voor bloggers, dus bij deze haal ik mijn schade in 😉 Succesvol samenwerken met bedrijven als blogger nodigt uit tot verdere samenwerkingen. Heb je een opdracht mooi uitgevoerd dan is de kans op toekomstige collaboration proposals veel groter, plus je wordt meer opgemerkt door andere bedrijven! Het is dus alleen maar in je voordeel om succes te boeken met opdrachten.

Ik wil graag een korte FAQ inlassen, waarbij er meteen helderheid geschept kan worden over veelgestelde vragen als het gaat over ‘betaald bloggen’, waar soms nogal wat misverstanden over bestaan.

Vraag: Verdien je veel als blogger?

Veel is relatief, voor de ene is 10 euro veel en voor de andere is 500 euro pas een deftige bijverdienste. Eerlijk, als je je blog als bijkomende hobby uitvoert zoals ik dat doe, dan ga je er niet rijk van worden 🙂 Maar het is leuk, het zet aan tot het ontdekken van nieuwe merken en je schrijft zo eens over iets nieuws. Soms krijg je betaling aan de hand van producten die je dan gratis krijgt in ruil voor een review. Dit is wel fijn omdat je zo zelf ook eens dingen probeert die je misschien anders nooit had gekocht. Als je fulltime blogt kan je er wel een mooie verdienste aan overhouden denk ik, maar dan moet je je zeker goed verdiepen in SEO en marketing technieken.

Vraag: Ik heb een mail ontvangen met de uitnodiging om samen te werken met een bedrijf. Wat moet ik doen?

Belangrijk is dat je nagaat of de samenwerking een toegevoegde waarde biedt aan jou blog. Ga niet klakkeloos iedere samenwerking accepteren, want niet ieder onderwerp is interessant om over te schrijven voor jouw lezerspubliek. Valt het merk binnenin jouw blogthema’s, dan kan je eens gaan bekijken wat ze concreet verwachten van je. Een gesponsorde blogpost? Een product review? Een banner reclame? Ga na of je dit soort samenwerking ziet zitten. Zo ja dan kan je een bevestigende mail versturen waarin je vraagt verdere details te versturen.

547f11aca2df57d8b0d61303445fe8b7

Vraag: Een bedrijf vraagt mij een artikel te publiceren in ruil voor een specifiek bedrag, maar dit bedrag is mij te laag. Kan ik een tegenvoorstel doen?

Jawel zeker! Vroeger accepteerde ik zonder nadenken ieder samenwerkingsvoorstel, maar ik heb gemerkt dat je echt meer de identiteit van een bedrijf dient aan te nemen. Een tegenvoorstel doen kan tot een compromis leiden waarbij beide partijen baad hebben. Als je je tegenvoorstel doet, geef dan een iets hoger bedrag dan je in principe wilt want vaak krijg je nog 1 tegenbod dat iets lager is en dat leidt tot een akkoord.

Vraag: Kan ik zelf bedrijven contacteren voor samenwerkingen?

Absoluut, voorzie dan zeker een media kit als bijlage. Een media kit is een soort samenvatting van je blog: het concept, de cijfers en de ervaring die je al hebt opgedaan. Via een media kit weet een bedrijf meteen of je past in hun plaatje of niet. Vaak hebben medewerkers van bedrijven weinig tijd om alles zelf na te gaan, vandaar dat een media kit tijdbesparend is. Bovendien oogt het professioneel. Beschouw het als een CV van je blog.

Vraag: Wat moet ik zeker voorzien op mijn blog als ik zoveel mogelijk aanvragen wil krijgen voor samenwerkingen?

Zorg voor een aantrekkelijke en vooral toegankelijke lay-out, een duidelijk overzicht van je social media & het aantal volgers en eventueel ook bezoekers. Na enkele seconden je site te bekijken moet een bedrijf al weten waarover je blog gaat. Je e-mail moet gemakkelijk terug te vinden zijn zodat bedrijven je snel kunnen contacteren. Verder kan je ook duidelijk vermelden dat je openstaat voor samenwerkingen, dit is nog een extra stimulans dat de drempel verlaagt je een mail te sturen.

Heb jij nog leuke tips i.v.m. samenwerken met bedrijven als blogger? Plaats een reactie op deze blogpost, wij horen graag van jullie! ❤ Wil je ook vrienden worden op Instagram? Volg ons op @outfitvandedagblog en mis geen update!

Bedankt voor jullie aandacht, tot de volgende keer!
handtekening

 

6 reacties op ‘Blog Academy: Succesvol samenwerken met bedrijven doe je zó

 1. Leuk artikel! Handige tips 😊 vooral de tip van de media kit als blog cv. Ik ben wel benieuwd hoe dit eruit ziet. Heb je hier misschien een voorbeeld van? ☺ Ik zag overigens dat je mijn Gorillaz artikel geliked had. Luister(de) jij hier ook naar? 😘

  Geliked door 2 people

  1. Hey meid! Ja hoor, Gorillaz luister ik ook graag. Ze hebben echt zo’n eigen stijl. Men favoriete nummer is Feel Good, maar dat kent iedereen wel denk ik hihi 😉🎼 Een media kit kan je heel gemakkelijk googelen voor een voorbeeld, je kan intikken “Media Kit Blogger” en dan bij images vind je echt superleuke voorbeelden. Of tegenwoordig heb je ook websites die zo’n template aanbieden, dat maakt het nog gemakkelijker zelfs om te maken! 😄 Succes en bedankt voor je reactie, veel liefs 😘

   Geliked door 1 persoon

 2. Thanks voor je leuke reactie op de collistar make- up en dezs blog is ook super handig ik ben sinds een tijdje begonnen met samenwerken en het geeft wel een kick.omdat het super tof is als je gratis iets opgestuurd krijgt in ruil voor review of reclame etc.maar betaald krijgen is ook niet verkeerd.Ik merk dat ik bedrijven zelf benaderen wel heel leuk vind en die media kit is erg handige tip thanks. Met wie werk jij allemaal samen en hoe ziet jou be richt aan zo’ n bedrijf er ongeveer uit? Fijne zondag 😘😍liefs wiltje

  Geliked door 2 people

  1. Hi! Leuk dat je een reactie plaatst! 💕 Ja het is absoluut superleuk om samen te werken, dat geeft weeral een nieuwe ervaring en dat maakt wel dat je groeit als blogger ook op professioneel niveau 👍🏻 Op dit moment heb ik een samenwerking lopen met Babyonlinewholesale (de blogposts met de avondjurken) 😄 Maar in feite is het heel gevarieerd, soms doe ik ook een review. Het is altijd weer wat nieuws! Superfijn. Bij zo’n bericht naar een bedrijf voorzie ik altijd een vaste handtekening, met de links naar mijn blog en sociale media. Dat komt ook professioneel over. Verder hou ik het altijd kort en zakelijk, vaak hebben bedrijven niet veel tijd, dus lange e-mails daar houden ze niet van 😜 Super dat je zelf ook bedrijven benadert! Ik wens je superveel succes en nog een hele fijne zondag 😘😘 veel liefs!

   Geliked door 1 persoon

   1. Wat super tof avond jurken zijn zo mooi mag je ze allemaal passen en hebben of bepaalde jurken leuk hoor.

    Ja ik ben nu bezig met de blog over de samenwerking met koffiebonen en dan heb ik iets lopen..ik wordt er echt blij van maar doe het nog maar sinds kort hoor.Dus maar tot nu toe merk ik dat de berichten die ik ze stuur blijkbaar duidelijk en goed zijn wat heb tot nu toe leuke reacties gehad.jii dus ook super zeg😃😃😃
    Ben benieuwd welke jurk jij gaat passen en hoe het je staat en wat je er van vind hihi.

    Jij ook veel succes meid ga nog even je andere berichtjes lezen 😍😘🐅🐾🦋🦋

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s