Fashion: The shock of Dolce & Gabbana

27ca2e40-ee76-11e8-948d-10ed33e9337f

Dag lieve lezers,

Hebben jullie het nieuws al gehoord van Dolce & Gabbana? Het Italiaans luxe modemerk staat in slechte papieren bij de Chinezen, na het vertonen van een wel erg onsympathieke video van een Chinese dame die wanhopig probeert pizza te eten met stokjes!

Ongehoord en ronduit racistisch, vindt de Chinese bevolking met wel heel drastische gevolgen tot gevolg. Dolce & Gabbana is immers vanaf nu niet meer verkrijgbaar op Chinese e-commerce websites. Er worden nu zelfs video’s vertoond online van klanten die hun peperdure kleding van D&G verscheuren. Het lijkt erop dat de Chinezen het merk willen boycotten. Enkele Chinese modellen weigeren zelfs nog catwalks te lopen voor Gabbana en bekende celebrities uiten hun afgunst tegenover de denigrerende reclamecampagne. Luxewinkel Net-A-Porter haalde het merk onmiddellijk uit hun collecties.

Vanuit kamp D&G klinkt alles erg verontschuldigend. Zij dekken zich in met een zogenaamd “hacking” excuus: hun Instagram account zou blijkbaar gehackt zijn geweest wat maakte dat er valse berichten verspreid werden. “Onze families hebben ons geleerd om altijd veel respect te tonen voor andere culturen. Daarom willen we onze excuses aanbieden omdat we jullie gebruiken verkeerd hebben geïnterpreteerd”, aldus Domencio Dolce. Is het waar? Is hun Instagram daadwerkelijk gehackt? Who knows?

Het ziet er enigszins niet erg goed uit voor Dolce & Gabbana. Zullen zij deze imagoschade te boven komen? Het laatste is hiervan nog niet gezegd vermoed ik…

Bedankt voor jullie aandacht, tot het volgende fashion nieuws! ❤ Laat een berichtje achter in het comment platform & vergeet niet te delen, liken en volgen voor leuke updates all fashion, beauty & lifestyle related! 🙂
handtekening

2 reacties op ‘Fashion: The shock of Dolce & Gabbana

    1. Ja dat is vaak zo met zulke berichtgevingen. Het zou ook een heel domme zet zijn geweest van D&G om doelbewust een racistische boodschap te verspreiden. Ik denk gewoon dat dit in deze tijd bij iedereen erg gevoelig ligt en dat er daarom zo fel op gereageerd wordt. Maar ik vind het zelf wel erg beledigend overkomen naar de Chinese bevolking.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s