Sunday Tea Break: Make Your Home Cosy with Small Christmas Decorations

Dag lieve lezers,

Kerstmis komt eraan en ons appartementje is al helemaal kerstproof! Hou je van gezelligheid tijdens de koude wintermaanden en ben je een familiemens dat graag cadeautjes geeft? Dan laat jij de feestdagen gegarandeerd niet zomaar aan je voorbijgaan! Kerstmis is dé ultieme moment om de mensen die je graag ziet te verwennen. Om nog maar te zwijgen van al dat lekker eten én de leuke kerstoutfits die je kan samenstellen!

Ik ben in feite nooit echt een grote kerstfan geweest, maar dit jaar wil ik er volop voor gaan! Mijn interieur heeft al een kleine make-over ondergaan. Ons appartement is ingericht in Scandinavische landelijke stijl. Het bestaat vooral uit taupe, grijze en witte tinten en hout accenten zoals onze parketvloer en onze salontafel is ook in houten stijl 🙂 Voor kerst heb ik enkele kleine decoraties geplaatst, zoals je op de collage bovenaan kan zien. Dat hoeft allemaal niet duur te zijn, ik vind het trouwens belachelijk om veel geld uit te geven aan tijdelijke decoratiespullen. Bij Action vind je leuke kerstspulletjes aan een zeer voordelige prijs alsook bij de kringloopwinkel.

Volgende items gebruikte ik als kerstdecoraties in de woonkamer:

  • Kussenhoezen in kerstthema (Action)
  • Decoratieballen met verlichting (Action)
  • Vintage florist decohuisje (kringwinkel) met feestelijke kaarsjes en ledkaarsen
  • Mini kerstboompje met een gebreide kerstman (kringwinkel)

Mijn kerstboom is een klein formaat. Eerst wilde ik een groot model, maar mijn vriend deed me eraan herinneren dat wij niet echt in een villa wonen LOL 😉 Dus ik heb me beperkt tot een klein model van € 13, die ik kocht bij It’s all about Christmas, een winkel in de stadsfeestzaal in Antwerpen. Kerstballen en verlichting kocht ik bij de Action voor maar € 11. Dus ik ben in totaal amper € 24 kwijt voor onze kerstboom, een waar spotprijsje! Hieronder kan je ‘m bekijken in het verhaal dat ik op mijn Instagram deelde #gettingreadyforchristmas.

Wil jij jouw thuis kerstproof maken? Hier volgen enkele handige tips & tricks.

  1. Baseer je op je huidige kleurthema’s. Heb je een vrij sober interieur, ga dan niet ineens met felle, schreeuwende kleuren werken maar hou het sober. Kerstversiering kan je zowel in neutrale als in felle tinten aanschaffen.
  2. Hou rekening met de ruimte die je hebt. Zoals in mijn geval is een grote kerstboom niet realistisch. Hetzelfde geldt voor de decoratiespullen. Het is erg verleidelijk om talloze kerstspulletjes te kopen, maar denk aan de ruimte die je hebt en hoe je die wenst te benutten. Te druk oogt ook niet mooi.
  3. Kaarsjes creëren een gezellige sfeer. In de winter hoef je niet per se met lampen te werken, sfeervolle kerstlichtjes en kaarsjes kunnen al voor voldoende verlichting zorgen in huis. Geurkaarsen met bijvoorbeeld appel-kaneel geur geven ook een echt cosy wintergevoel.
  4. Kerstkransen zijn ook erg leuke accessoires, zeker ook de kransen rond theelichthouders voor op de salontafel.
  5. Geen plek voor een kerstboom? Hang een denneboomtak aan je raam met enkele kerstballen of kersthangers.

Wat doe jij om de kerstsfeer in huis te brengen? Vergeet geen reactie te plaatsen, te delen, liken en volgen voor de beste updates! Bedankt voor jullie aandacht en tot de volgende keer! ❤
handtekening

Een reactie op “Sunday Tea Break: Make Your Home Cosy with Small Christmas Decorations

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s