Hallo lieve lezers,

Zoals jullie weten ben ik trots eigenaar van twee lieve, schattige konijntjes. Elk een ongelofelijk karakter. Fien, de oudste, was vroeger Fientje maar intussen gegroeid tot een echte grote Fien! Fien is een erg eigenwijs beestje. Ze weet heel goed wat ze wilt en als ze niet tijdig haar eten krijgt kan ik haar hok in alle staten aantreffen (no kidding). Maar naast al die diva kuren is ze superlief en aanhankelijk. Elvis is tevens een meisje en de jongste van de twee. Ze heeft haar naam te danken aan haar geweldige punk kapsel. Elvis is erg onderdanig en dankbaar, een beetje de stille van de twee. Mijn twee Nijntjes komen jammer genoeg tot op heden nog niet overeen (Fien is geen gemakkelijke en ze vechten beiden voor mijn aandacht), maar ik heb hun hok in twee verdiepingen opgedeeld en zo komt er dus geen ruzie van.

Fien (bruine hangoor) en Elvis (wit met bruine vlekjes)

Je Nijntjes warm houden in het winterseizoen is niet simpel. Het was voor mij de eerste winter dat ik mijn konijntjes buiten liet slapen, maar ik moet zeggen dat ik veel meer plezier heb aan mijn beestjes sinds ze buiten leven. Hier volgen enkele praktische tips om je dieren warm te houden:

  • ZET HET HOK UIT DE WIND EN REGEN

  • LEG VOLDOENDE HOOI IN HET HOK

  • GEEF WAT MEER ETEN ZODAT JE KONIJNTJES VOLDOENDE RESERVE HEBBEN

  • CONTROLEER REGELMATIG HET DRINKWATER DAT DIT NIET BEVROREN IS

  • VOEL REGELMATIG AAN DE NEK VAN JE KONIJN, DEZE HOORT NOOIT KOUD TE ZIJN

  • EEN GOEDE TIP UIT EIGEN ONDERVINDING: HANG EEN ANTI VRIES ZEIL DAT NORMAAL VOOR DE WAGENRUIT IS ROND HET HOK VAN JE KONIJN. ZORG VOOR VOLDOENDE BESCHUTTING.

  • INDIEN MOGELIJK ZET TWEE KONIJNTJES BIJ ELKAAR ZODAT ZE MEKAAR WARM HOUDEN
  • LEG KRANTENPAPIER IN HET HOK VOOR WARMTE

  • INDIEN JE EEN WARMTEBRON KAN INSTALLEREN, KAN JE DEZE ZEKER OOK GEBRUIKEN BIJ ERG KOUDE TEMPERATUREN MAAR LET OP MET KABELS (KNAAGDIEREN)

  • BIJ EXTREME KOUDE (-10°C) ZET JE JE KONIJNTJES BEST BINNEN MAAR NIET INEENS IN EEN ERG WARME RUIMTE, BEST EEN RUIMTE WAAR HET NIET TE WARM EN NIET TE KOUD IS (BIJVOORBEELD EEN GARAGE).

Heb jij nog enkele tips te delen? Lever je bijdrage in het reactieformulier! Wij horen graag van onze lezers. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Een reactie op “Tips & Tricks to Keep Your Bunny Warm During the Cold Winter Days

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s