Dag lieve lezers,

Vandaag bespreek ik met jullie enkele nieuwe producten die ik heb aangekocht in functie van mijn huid- en haarverzorging. Door de winter heb ik voor de eerste keer last van een droge, schilferende huid. Iets wat mij normaal vreemd is, omdat ik vaak op mijn gezicht last heb van juist een te vette huid. Je kan dus stellen dat ik best een lastige, complexe verzorging nodig heb en vanwege de hormonale veranderingen (zwangerschap) sukkel ik met het vinden van een goede routine. Het is dus weliswaar een beetje zoeken.

Ik besloot eens op ontdekking te gaan bij Kruidvat om te zien of zij iets zouden hebben voor mijn huid en haar. Op mijn voorhoofd en wenkbrauwen heb ik vooral last van een te droge, schilferende huid wat soms vervelend is als je matterend poeder aanbrengt na je BB crème.

Het eerste product dat ik aankocht was deze Scalp Treatment Shampoo van Petal Fresh, vervaardigd met Tea Tree olie. Volgens de verpakking heeft de organische Tea Tree olie een voedende en herstellende werking voor de hoofdhuid alsook voor de verzorging van beschadigd haar.

Het is het eerste product dat ik uitprobeerde van Petal Fresh. Ik had hun producten al wel een keer gezien in de winkelrekken maar nog nooit echt uitgetest. Het merk zelf is dierproefvrij en bevat essentiële oliën. De shampoo zou tevens irritatie en jeuk van de hoofdhuid tegengaan. Daaropvolgend werkt het actief tegen infecties en bacteriën. Allemaal veelbelovende eigenschappen als je het mij vraagt!

Helaas heeft deze shampoo echter niet volledig zijn beloftes waargemaakt. Na enkele wasbeurten verbeterde mijn hoofdhuid situatie wel, de schilfers zijn wel degelijk verminderd. Maar het wauw-effect bleef jammer genoeg uit. Mijn haar werd tevens erg droog van de shampoo, dus ik kan haast niet zonder conditioner meer. Dat is nou net het vervelende: mijn hoofdhuid is vettig en schilferend maar mijn haar is droog en pluizig. Ik had gehoopt dat dit product mij van mijn jeuk zou verhelpen, maar dit is slechts een klein beetje verminderd. Wat ik wel erg fijn vind, is de frisse muntgeur van de shampoo.

Conclusie: zou ik deze shampoo nog eens kopen? Goh, de kans is klein. Ik heb mijn wondermiddel nog niet gevonden dus ik blijf wanhopig op zoek!

Deze Kruidvat Hydro Dagcrème was de meest positieve verrassing van mijn drie aankopen. Ik kocht ‘m voor een klein prijsje en mijn verwachtingen lagen niet erg hoog. Ik heb immers een probleemhuid dus ik dacht dat dit product niet veel verschil ging maken. Maar ik dacht, mits mijn huid zo droog is, dat deze hydro crème speciaal voor de droge en gevoelige huid misschien toch zou kunnen helpen. En of het dat gedaan heeft!

Zij die mij op Instagram volgen, hadden het al ontdekt op mijn verhaal en Beauty hoogtepunt: ik ben absoluut gek op deze crème! Mijn huid is egaal, niet meer droog. Ik gebruik ‘m tweemaal daags gewoon omdat ik het zo’n wondermiddel vind! Ik kan deze crème echt aanbevelen voor iedereen die te maken heeft met een schilferende, acne gevoelige huid.

Het zorgt voor een 24-uur lange hydratatie en bescherming dankzij het hyaluronzuurcomplex. Verder bevat het ook een bescherming tegen UV-stralen en gaat het tekenen van vermoeidheid tegen waardoor je er meteen fris uitziet.

Op de website van Kruidvat vond ik de volgende recensies, wat meteen verklaarde waarom dit product zo geweldig is:

”Na gebruik merk ik direct dat de crème de vochtbalans van mijn huid op peil houdt. Daarnaast zorgt de dagcrème voor een verkoelend en wakker effect, door de frisse geur en textuur.” (Ellenismyname, Belgische Blogster, 27 februari 2017)

”Since I have always been able to depend on Kruidvat, I wasn’t surprised to find out that the Kruidvat Hydro Dagcreme had been tested by Test-Aankoop next to top tier moisturizers by La Mer, Estee Lauder and Biotherm and come out on top for its similar performance in moisturizing, at a super affordable (€2,25!) price tag.” (THE STYLING DUTCHMAN, 27 februari 2017)

Credit: Kruidvat website

Tot slot kocht ik Kruidvat Micellair Water 3 in 1 voor de overgevoelige huid. Ook hier ben ik erg tevreden van. Het reinigt grondig, het is niet te hard voor mijn huid en het maakt helemaal niet vettig. Mijn huid kan probleemloos gereinigd worden zonder irritatie, dat is erg fijn! Het micellair water is tevens vrij van parfum, kleurstoffen of alcohol. Absoluut een product dat ik mij zal blijven aanschaffen.

Heb jij 1 van deze producten al getest? Vergeet niet een reactie achter te laten en OVDD te volgen op tal van sociale media! Wij zijn actief op Instagram, Facebook, Tumblr, Pinterest en Twitter. Inspiratie zit overal. Bedankt voor jullie aandacht en tot de volgende keer!

img_2313

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s