Regenbescherming voor het konijnenhok

Dag lieve lezers,

Het weer in België wordt behoorlijk kouder, en voor konijnenbaasjes is het hoog tijd om in te grijpen om de dieren warm te houden. Konijnen met een buitenverblijf hebben de nodige bescherming nodig om de vriestemperaturen te kunnen doorstaan. In deze blogpost geef ik enkele handige, concrete tips om je lieve deugnietjes warm én droog te houden! Dit doe ik uit eigen ervaring want ik heb zelf twee konijntjes: Fien & Elvis.

Volgende tips geef ik jullie graag mee:

 • Leg veel hooi in het hok.
 • Geef je konijnen extra voedsel zodat ze een beetje aandikken.
 • Controleer op regelmatige basis hun drinkwater (zeker als het vriest buiten!)
 • Maak het hok regelmatig schoon, ook urine kan aanvriezen en dit creëert een ongezonde atmosfeer voor het konijn. Ik gebruik een metalen schep die normaal dient om kattenuitwerpselen te verwijderen, maar deze kan ook perfect dienen voor het konijnenhok.
 • Zorg voor een goede bodembedekking, houtvezel is ideaal.
 • Bedek eventuele gaten in het hok of de plastiek bescherming, zorg dat er geen wind door kan.
 • Ook de bodem dient bedekt te worden tegen wind.
 • Bedek het dak van het hok met een deken. Het is zeer belangrijk dat het dak van het hok goed beschermd is, aangezien hier voornamelijk regen en sneeuw op valt.
 • Zorg voor een doorzichtige plastiek bescherming voor het venster van het hok, zodat je konijntjes nog buiten kunnen kijken.
 • Zet het hok volledig uit de wind (als het kan in een hoek).
 • Je kan ook een antivriesbescherming voor autoruiten perfect gebruiken als bescherming voor het konijnenhok. Je kan zo’n bescherming bij de Action krijgen voor een paar euro.

Ik heb ook nog meer content geplaatst omtrent het verzorgen van konijnen, heb je interesse voor dit topic lees dan ook:

DE VERZORGING VAN HET KONIJN: https://outfitvandedagblog.com/2018/01/30/een-konijn-als-huisdier-weet-waaraan-je-begint/

ORGANISEER HET KONIJNENHOK: https://outfitvandedagblog.com/2018/09/16/rabbit-mania-how-to-organize-your-bunnys-cage-more-tips-nl/

HOU HET KONIJN WARM TIJDENS DE WINTER: https://outfitvandedagblog.com/2018/12/23/tips-tricks-to-keep-your-bunny-warm-during-the-cold-winter-days/

Tot slot deel ik met jullie een foto van een nieuw decoratie item in ons appartement, namelijk een beeldje van een hangoorkonijn! Echt zo schattig en lief, natuurlijk kon ik het niet weerstaan en nam ik het mee naar huis. Dit deelde ik ook op mijn Instagram pagina.

Heb jij nog goede tips om je konijntjes warm te houden tijdens de koude winterdagen? Deel ze met ons! Wil je op de hoogte blijven van nieuwigheden, vergeet ons dan zeker niet te volgen op sociale media! We zijn erg actief op Instagram en sinds kort hebben we ook een nieuwsbrief. Bedankt voor jullie aandacht en tot de volgende keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s