Dag lieve lezers,

Liefde is zo’n gecompliceerd iets, dat het vele mensen angstig maakt. Sommigen blokken het af, anderen nemen het risico en laten het toe. Iedereen krijgt verschillende mensen op zijn of haar pad en iedere relatie brengt je weer iets bij. Je leert eruit, wordt veerkrachtiger en bent alweer een stukje wijzer op vlak van zelfinzicht en wat je verlangt in een partner. Sommigen kiezen graag voor een partner die exact in mekaar zit zoals hij of zijzelf, anderen vinden het leuker en uitdagender om voor een tegenpool te gaan. Iedereen zit anders in mekaar en net dat maakt het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Wanneer weet je nou dat hij de juiste is voor jou? Met deze 5 signalen ben je al goed op weg om dat uit te maken.

Hij respecteert je

Elkaar respecteren is ontzettend belangrijk en een basis in een relatie. Respect houdt in dat je elkaars verschillen aanvaardt, alsook waardering toont voor de kwaliteiten van de je partner. Respect houdt ook in dat hij je niet enkel aanziet als een aantrekkelijke vrouw maar ook als iemand met inhoud. Waardering voor dingen die je voor hem doet zoals huishoudelijke taken en zorgen voor hem is ook een belangrijk item in een relatie. Een “dankjewel” kost helemaal niets. Hij hoort respect te tonen voor wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar je naartoe wilt met je leven. Empathie ligt aan de basis van het tonen van respect. Als hij zich niet kan verplaatsen in jouw perspectief, dan krijg je onbegrip. Je moet elkaar kennen om respect te kunnen tonen naar elkaar. Enkel op die manier weet je wat er belangrijk is voor je partner. Gelijkwaardigheid mag tevens niet onderschat worden in een relatie. Doet je man op dit vlak al tekort, dan mag je het vergeten: he’s not the one.

Hij luistert naar je

Het laatste wat je wilt is een man die geen gehoor geeft aan wat je tegen hem zegt. Het is algemeen geweten dat mannen niet vaak luisteren en het gaat dan ook niet over futuliteiten. Wat belangrijk is, is dat hij luistert naar je wanneer het nodig is. Stel er zit je iets dwars of je hebt iets te vertellen dat je nauw aan het hart ligt of emotioneel geladen is, dan wil je echt geen man die terwijl op zijn GSM breinloos spelletjes zit te spelen. Naar elkaar luisteren betekent ook interesse tonen. Wanneer je elkaar net leert kennen, dan gaat dat luisteren vanzelf. Het is nieuw, het is spannend en je wilt alles weten van elkaar. Maar na verloop van tijd raak je in een soort gewenningsfase in je relatie waarbij er niet veel nieuws meer te ontdekken valt. En net daar zit ‘m de valstrik. Vaak is het dan dat je je realiseert of je goed bij elkaar past: ben je uitgekeken op elkaar of bewonder je elkaar des te meer? De verliefdheidsroes kan erg misleidend zijn, en eens je die fase doorstaan hebt kan je zien of jullie echt bij elkaar passen en of de verliefdheid verandert in “houden van”. Luisteren is een basis voor communiceren en laat nou net een goede communicatie dé sleutel van een succesvolle relatie zijn! Kunnen jullie goed praten met elkaar, dan heeft je man alvast een streepje voor!

Hij beschermt je, maar niet op een controlerende manier

Vrouwen houden van een man die hen beschermt. Dit creëert een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Als die beschermen verandert in controleren, dan zit je verkeerd! Vertrouwen is erg belangrijk in een relatie. Het is normaal dat je af en toe te maken krijgt met wat jaloezie, dat is immers niet meer dan gezond. Het zou maar erg zijn als je vriend het oké vindt als een andere man je schaamteloos zit te versieren – bovendien is dat fijn voor je ego als hij je dan even duidelijk claimt. Maar je hebt geen man nodig die je telefoon nakijkt, je isoleert van je vrienden en familie of iedere voetstap dat je zet nauwgezet volgt. In een relatie moet je elkaar kunnen vrijlaten, dat is de truc om ook dichter bij elkaar te komen. Als je man te bezitterig en controlerend is, dan zit je al gauw in een ziekelijke neerwaartse spiraal waarin je na verloop van tijd voortdurend met conflicten geconfronteerd gaat worden. Dit werkt averechts. Het is zoals kinderen iets verbieden. Hoe meer je iets verbiedt, hoe meer ze het willen doen. Laat je elkaar ademruimte, dan groeit je partner automatisch dichter naar je toe. De juiste man is dus beschermend en zal zeker een oogje in het zeil houden voor potentieel gevaar, maar hij vertrouwt jou er ook op om zelf het gevaar weg te houden. Dit werkt langs twee kanten en vertrouwen is tevens iets dat tijd nodig heeft.

Hij toont dat hij je graag ziet

Mr. Right gaat jou niet verstoppen achter het gordijn, maar hij wordt graag met jou gezien. Hij stelt je voor aan zijn vrienden, familie, collega’s en hij toont jou met de nodige trots. Hierdoor wordt je relatie meteen serieus genomen. Je bent niet zomaar een flirt, je bent wel zijn vriendin en eventueel toekomstige vrouw en die laat hij graag aan de wereld zien. De juiste man toont dan ook regelmatig dat hij je graag ziet door je te verwennen met kleine dingen. Een massage, een klein cadeautje, hij brengt je weg naar het werk of hij kookt eens voor je. Het zijn net die kleine gebaren die zijn liefde naar jou toe tonen. Mannen zijn niet zo goed met woorden, ze zullen geen woord te veel zeggen terwijl vrouwen uren aan een stuk kunnen praten zonder echt iets te zeggen. Daarom dat een man eerder zal denken: als ik 1 keer zeg dat ik ze graag zie dan heeft ze dat wel door. Wij vrouwen daarentegen hebben het meer nodig dat zinnetje vaker te horen. Probeer te letten op die kleine acties waarin hij toont dat hij om je geeft. Zoals bijvoorbeeld als je ziek bent dat hij je theetje maakt of als jij een slechte dag hebt dat hij er voor je is om je op te beuren met zijn flauwe mopjes.

Je kan jezelf zijn bij hem

Als je elkaar net leert kennen dan doe je je altijd een beetje anders voor. Beter, zeg maar. Dat is normaal, dat is in feite hetzelfde als bij een sollicitatiegesprek. Naarmate de tijd vordert dan ga je normaal gezien meer en meer relaxed worden. Af en toe komen er is gênante momentjes boven en als je samenwoont dan zie je elkaar ook weleens in een wat minder opgetutte staat. Heb je angst om jezelf te zijn bij hem omdat hij je zou afkeuren, dan heb je duidelijk niet de juiste partner. Iemand die je graag ziet, accepteert je voor wie je bent ongeacht je imperfecties. De juiste man maakt net dat je je op je gemak voelt en dat je jezelf durft zijn omdat je weet dat hij je aanvaardt. Als je het gevoel hebt dat je je anders moet voordoen of dingen moet achterhouden uit angst voor ruzie, dan moet je aan de alarmbel trekken.

Heb jij jouw ware al gevonden? Zo ja, hoe ben jij het te weten gekomen dat hij de juiste is voor jou? Deel jouw tips in het onderstaand comment form. Vergeet ons niet te volgen op sociale media voor meer leuk nieuws omtrent fashion, beauty & lifestyle! Bedankt voor jullie aandacht.

Een reactie op “Love: 5 Signs to Recognize That He’s The One

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s