Dag lieve lezers,

Acne is geen fijne huidaandoening, en eens je ermee geconfronteerd bent geweest blijf je er gevoelig aan. Mijn strijd tegen acne begon al in mijn puberteit. Toen waren dat eerder sporadisch wat pukkeltjes en geen erge uitbarstingen. Sinds een tweetal jaar geleden kreeg ik te maken met zoals ze dat noemen “break-outs”. Het begon met een onschuldig pukkeltje op mijn kin en na een aantal maanden escaleerde dat echt tot een hardnekkige acne waar ik erg onzeker van werd. Ik durfde amper de spiegel inkijken omdat ik me telkens alleen maar focuste op dat deel van mijn gezicht. Zoals vermoed ik veel jonge meisjes dan gaan doen, begon ik me harder te maquilleren. Meer foundation, meer poeder, meer camouflage. Allemaal om die acne te verbergen. Maar let op, ladies: dit is een vicieuze cirkel! Hoe meer je je acne camoufleert, hoe meer je je poriën verstopt en hoe meer acne je dus gaat krijgen…

Uiteindelijk kwam ik op een breekpunt na maandenlang gesukkeld te hebben met mijn huidaandoening. Ik maakte een afspraak bij de dermatoloog want het kon zo niet meer verder. Ik werk namelijk in de luxeverkoop en een verzorgd uiterlijk is echt een must in deze sector. Mijn zelfvertrouwen had toen ook een deuk gekregen door mijn uiterlijk en dat is nou ook net wat je nodig hebt als verkoper, zelfverzekerdheid. Toen ik naar de dermatoloog ging, zag ze binnen de minuut al wat er aan de hand was. Je hebt hormonale en cosmeticagevoelige acne, vertelde ze me. Ik had toen wel een duidelijk vermoeden maar toch was ik ergens bang dat ik met een andere, meer ernstige huidaandoening kampte. Je hoort immers zoveel horrorverhalen en op het internet circuleren er ook niet bepaald positieve getuigenissen. Ze raadde me aan crèmes op basis van benzodiazepine te gebruiken. Dit droogt je huid extreem uit, aldus gaat het dus die overmatige talgproductie tegen. Ik gebruikte toen Epiduo zalf. Dit mocht ik enkel aanbrengen als ik kleren droeg die vuil mochten worden, want dit soort zalfjes staan erom gekend dat ze afgaan op je kleding. Ik kreeg tevens een tip mee om matterend poeder van La Roche-Posay de apotheek te gebruiken in plaats van mijn huidige make-up. Ik leerde dat ik producten moest gebruiken die non-comedogeen zijn én dermatologisch getest.

Door die visite bij de dermatoloog wist ik wat er aan de hand was en wat voor soort huid ik heb. Sinds een goede maand heb ik terug een “break-out” gekregen, op mijn typische plek: mijn kin. Ik ging langs mijn apotheek en heb mijn situatie uitgelegd. Hij heeft me erg goed geadviseerd. Ik heb nu 3 effectieve producten die mij helpen mijn acne tegen te gaan: Benzac gel, Bioré micellair reinigingswateren Bioderm reinigende showerfoam gel.

Deze producten kan ik erg aanbevelen aan zij die te maken hebben met acne. De Benzac gel van Galderma op basis van benzoylperoxide bestaat in 2 gradaties: 5% en 10%. Ik verkies 10% omdat dit iets krachtiger is qua formule, maar dit hangt af van de ernst van je acne. Bioré micellair water is ideaal voor een acnegevoelige huid. Het zorgt voor een diepe reiniging van je poriën en bevat baking soda, wat tevens je huid mild scrubt en dus grondig reinigt. Ideaal voor dames die zoals ik overdag best wel wat make-up dragen voor hun werk en ’s avonds graag met een propere huid gaan slapen. De Bioderma purifying cleansing foaming gel is erg mild voor de huid, hypoallergeen en zorgt ook voor een zachte huid als je uit de douche komt. Momenteel staan ze in promotie bij de apotheek, dus wees er snel bij!

Deze producten zijn niet duur (ongeveer €10 per stuk) en effectief. Als ik je 1 tip mag meegeven: wees er snel bij! Wacht niet, want het kan snel evolueren tot een waar huidprobleem. Ben je er vroeg bij dan ben je de uitbraak voor. Velen zeggen van “oh, het is maar acne”, maar als je echt te maken hebt met een gans oppervlak van je gezicht dat eronder lijdt, dan is het niet “maar acne”. Bovendien krijg je daar vreselijke complexen van, dus stel het niet uit. Ken je je huidtype nog niet helemaal, consulteer dan een dermatoloog en laat je adviseren. Eens je weet hoe je huid reageert op dingen, kan je makkelijker de juiste oplossingen toepassen. Ik heb bijvoorbeeld een erg gevoelige huid ook, waardoor producten van La Roche-Posay vaak een uitstekende match vormen (Effaclar & Toleriane Sensitive).

Qua make-up moet je ook erg oppassen met foundation en poeder. Kies voor maquillage op non comedogene basis, die je poriën niet verstoppen. Bv. Essence en Catrice zijn erg leuke merken voor oogschaduw of lippenstiften, maar qua foundations kan je beter naar iets duurdere zoals bijvoorbeeld L’Oréal grijpen. L’Oréal heeft foundations op non-comedogene basis, dermatologisch getest. Het zijn kwalitatief goede producten die je lang kan gebruiken. Ik gebruik de Accord Parfait foundation en Infallible poeder en heb hier totaal geen reactie op. Andere merken die foundations hebben op non comedogene basis zijn: Kiko, Clinique Acne Solutions, Maybelline, Covergirl, Neutrogena, Max Factor, etc. Het staat altijd op de verpakking. Natuurlijk ook de make-up producten verkrijgbaar bij de apotheek en bij Iu zoals La Roche-Posay zijn aangewezen.

Ik hoop dat ik via deze post alle lezers met acne kan inspireren en verder helpen! Mocht het een troost wezen: iedereen heeft wel wat. De perfecte huid bestaat niet – enkel in de wereld van Photoshop 😉 Indien je zelf tips hebt tegen acne, deel ze gerust in onderstaand reactieplatform!

Maak er een fijne zondag van! Bedankt voor jullie aandacht en see you next time!

#acnetreatment #acnesolutions #skincare

3 reacties op ‘Beauty: 3 Effective Acne Treatment Products You Need To Discover Now! (NL)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s