Dag lieve lezers,

Vandaag bespreek ik met jullie een vlotte, eenvoudige oogmake-up look voor iedere dag.

Je ogen maquilleren is ontzettend belangrijk. Ik beschouw het als het meest belangrijke onderdeel van mijn persoonlijke make-up routine, want als je je ogen niet accentueert dan zie je er al meteen een stuk “slaperiger” en “fletser” uit. Het gebruik van een highlighter kan wonderen doen om al dan niet het slaaptekort dat je hebt te maskeren. Het zijn hectische tijden en onze huid krijgt behoorlijk wat te verduren. Zorgen voor een sterke oog make-up look maakt je meteen klaar om je dag met energie te beginnen.

Wat je absoluut nodig hebt om je ogen de nodige boost te geven is een eyeliner. Ik weet nog dat ik vroeger in de jongerenversie van Cosmopolitan de make overs bewonderde van talloze jonge meisjes, waarbij er voor en na werd getoond. Altijd werd er eyeliner gebruikt en dat bleek dan ook wel de meest cruciale stap van de make-over. Vroeger dacht ik altijd dat ik niet met eyeliner stond, tot ik het dagelijks begon toe te voegen aan mijn make-up look en nu kan ik het niet meer missen! Het zorgt meteen voor een frisse oogopslag. Begin je net met het gebruik van een eyeliner dan kan het wel even wennen zijn, maar geen zorgen, eens je de juiste techniek onder controle hebt dat gaat het vanzelf en doe je het ’s morgens in enkele minuten. Je kan kiezen voor een eenvoudig lijntje of je kan het doortrekken tot een dramatischere cat eye. Ik vind het mooiste persoonlijk een cat eye, zeker in combinatie met mascara creëer je zo amandelvormige ogen. Dit is erg vrouwelijk en elegant, ook niet onbelangrijk: tijdloos.

Een andere belangrijke stap in het creëren van je oog make-up look is mascara. Qua oogschaduw kan je eenvoudigweg variëren met kleuren die bij je oogkleur passen. Ik ga meestal voor neutrale tinten, de nudes zeg maar. Voor iedere dag zijn deze kleuren prima en ze passen bij alles wat je aantrekt qua kledij. Mascara daarentegen, dat ligt een stuk minder eenvoudig. Je moet een mascara vinden die doet wat die moet doen: je wimpers langer maken (hoe langer hoe beter), je wimpers krullen, eentje die geen klonters of vlekjes maakt en eentje die je wimpers niet doet samen klitten. Je wilt een mascara die de ganse dag netjes blijft zitten en die je niet hoeft bij te werken. Voor mij is mijn ultieme favoriet de Lash Princess Mascara van Essence, de roze variant. Ik gebruik deze al jaren en bovendien en deze ook budgetvriendelijk. Qua kwaliteit voldoet die aan de maatstaven van de duurdere mascara’s, naar mijn mening. Het is dus zeker het proberen waard! Een goede mascara vinden is wel een zoektocht, dus probeer gerust verschillende merken en verschillende modellen om zo tot jouw vaste mascara te komen. Eens je ‘m gevonden hebt, dan kan je al een belangrijke stap van je oogmake-up look afvinken!

Wat voor oogmake-up gebruik jij? Heb jij enkele favoriete producten die je kan aanbevelen? Deel ze in het comment formulier en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief voor het laatste nieuws! Tot de volgende keer en bedankt voor je bezoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s