Dag lieve lezers,

Ondanks mijn “healthy lifestyle” topic die recent gelanceerd is, wil ik toch ook nog tijd maken voor af en toe een kleine zoete guilty pleasure. Ik heb ontdekt dat ik ontzettend veel plezier haal uit koken en bakken voor mezelf en voor anderen. Er is niets zo leuk als iemand blij maken met vers bereid eten waar je liefde in gestoken hebt. Het zijn kleine cadeautjes, niets materieels, maar echt iets waar je moeite voor gedaan hebt.

Laat mij eerst iets delen over mijn bak-vaardigheden. Ik heb zelf amper ervaring met bakken. Enkel met zo’n kant en klare bakmix, maar dat stelt niet veel voor want dat is eigenlijk niet echt bakken. Vroeger heb ik wel eens een vanillecake gemaakt met mijn mama, maar zij deed dan letterlijk 99% van het werk en ik stond vooral in voor het proeven – LOL. Tot zover mijn “ervaring”. I bet you’re all impressed. Niet dus. Maar kom, ik wilde graag eens iets nieuws proberen en mijn vriend is letterlijk verzot op alles van Jeroen Meus dus het leek me ideaal om een bakrecept uit te proberen van de welbekende chef.

Ik koos voor het maken van een appel kaneel cake, mits deze combinatie altijd overheerlijk is. Ik volgde het recept via de website van Dagelijkse Kost, die je zeker eens een bezoekje moet brengen. Alles staat heel duidelijk uitgelegd en het is eenvoudig om te maken. Ik had niet de nodige toestellen, geen keukenrobot en zelfs geen keukenweegschaal. Ik heb de ingrediënten met een maatbeker afgewogen en op gevoel gebakken (ze raden dit af dus do not try this at home, heb je een keukenweegschaal gebruik die dan ook natuurlijk). Ik heb ook afgeweken van het tijdsschema in de oven. Iedereen kent zijn eigen oven wel dus je kan makkelijk inschatten of je cake gereed is. Prik met een vork er in en als je vork proper blijft, dan is je cake klaar. Ik heb zowel 1 grote cake als 12 kleine cupcakes gemaakt. De cake was voor mijn vriend en zijn familie, de 12 cupcakes voor mijn collega’s, familie en mijzelf.

Ingrediënten:

 • boter + extra klontje250 g
 • patisseriebloem + beetje extra300 g
 • eieren5
 • suiker100 g
 • honing100 g
 • stevige appels2
 • vanillestokje1
 • bakpoeder1 koffielepel
 • kaneel1 snuifje
 • zout1 snuifje
 • bloemsuiker (decoratie)

Instructies:

Haal de boter vooraf uit de koelkast en laat ze zacht worden. Gebruik echte melkerijboter voor het beste resultaat. Weeg de ingrediënten zorgvuldig.

Snij de boter in stukken en doe ze in de mengkom van de keukenmachine.

Voeg de suiker en de honing toe.

Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze bij de andere ingrediënten in de mengkom.

Klik het “K” hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine. Meng alles op lage snelheid.

Laat de machine rustig draaien en voeg na een minuut de eieren één voor één toe. Let op dat er geen stukjes eierschaal in het beslag belanden!

Zeef de bloem in een aparte schaal en schud ze bij het beslag.

Laat de machine 2 minuten draaien op hogere snelheid, tot je een egaal beslag krijgt. Voeg tussendoor het bakpoeder, een snuifje zout en een snuifje kaneelpoeder toe. (Een hoeveelheid kaneel naar persoonlijke smaak.)

Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik een extra klontje boter om de binnenzijde van het bakblik in te vetten. (Dit kan je net zo goed doen met gesmolten boter.) Strooi daarna een beetje bloem in het blik en schud totdat aan de hele binnenkant een dun laagje kleeft. Giet de overtollige bloem uit het blik.

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees van elke appel eerst in kwarten en snij deze daarna telkens in zo’n 12 gelijke stukjes.

Meng de appelstukjes door het beslag en spatel het aansluitend in de cakevorm.

Bak de cake goudbruin in een oven van 180°C, gedurende een uur. (Let op: De correcte baktijd is afhankelijk van het type oven dat je gebruikt. Controleer de gaartijd door met een satéstok middenin de cake te prikken. Zodra er geen restjes deeg aan het stokje kleven is de cake gaar.)

Laat het gebak rustig afkoelen. Ontvorm nadien.

Serveer de verse cake in dikke plakken. Decoreer je cake eventueel met een beetje bloemsuiker.

Dit recept is volledig overgenomen van de website van Dagelijkse Kost. Ik heb geen inbreng hierin, dit is volledig copyright van Eén en heb enkel het recept uitgevoerd.

Wil jij het recept eens proberen? Ken jij nog leuke bakrecepten? Deel jouw ervaring hieronder en vergeet OVDD niet te volgen op sociale media voor het laatste fashion, beauty en lifestyle nieuws! Bedankt voor jullie aandacht en tot blogs!

Een reactie op “Smaakvol Bakrecept van Jeroen Meus Uitgetest: Appel Kaneel Cake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s