Dag allerliefste lezers,

Zoals jullie al gemerkt hebben verschijnen er de laatste tijd steeds meer food relateerde posts op mijn blog, dit omdat ik erg bezig ben met koken en bakken. Ik geniet er echt van om lekker eten te bereiden en gasten uit te nodigen hier bij mij thuis. Het is fijn om de mensen die ik graag zie op die manier te verwennen door bijvoorbeeld een cupcakeje te geven of een maaltijd te serveren. Onlangs kwam mijn papa langs met zijn vriendin en ik heb toen een heerlijke pasta met pesto, kip, courgette, tomaat, kikkererwten en paprika gemaakt met als dessert een chocoladetaart. Hier ga ik tevens nog een blogpost aan wijden als het mij nog lukt (ik heb zoveel gekookt en gebakken de voorbije weken omdat ik verlof had, ik vind de tijd de artikelen erover te schrijven).

Vandaag deel ik met jullie een recept dat ik heb uitgeprobeerd, namelijk kaneelkoekjes. Dit recept komt van Okoko Recepten en ik heb hier geen enkele copyright over – alle content behoort toe tot deze website en ik heb gewoon het recept uitgeprobeerd. Dit is mij erg goed gelukt en voor herhaling vatbaar. De koekjes smaken heerlijk. Qua hoeveelheid kaneel moet je zelf wel een beetje kiezen, ik heb meer gebruikt dan aangegeven anders proef je het amper maar dat is uiteraard persoonlijke smaak.

Ik was jammer genoeg nog niet voorzien van een deegroller dus het zijn ferme koekjes (koeken!) geworden 🙂 Ik heb bakvormpjes gebruikt, sterretjes en hartjes. Intussen heb ik mij een deegroller aangeschaft mits bakken echt wel een hobby is geworden van mij. De koekjes zijn erg leuk ook om te serveren als je gasten hebt op de koffie. Je kan zo’n mooie serveerschaal gebruiken om ze te presenteren en een soort kleine afternoon tea organiseren.

Vanillesuiker staat niet in het recept maar ik heb dit eraan toegevoegd voor een extra smaakboost.

Recept “Kaneelkoekjes” volgens Okokorecepten.nl

INGREDIËNTEN

  • 250 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 ei
  • 125 g boter, in kleine stukjes

BEREIDEN

Meng in een kom of in de keukenmachine de bloem met een snufje zout, de suiker, het kaneel, het ei en de boter tot een soepel deeg. Voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er met een uitsteekvormpje of glas koekjes uit.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 °C in ca. 10 minuten mooi bruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Bedankt Okoko om dit te verwezenlijken, dankzij jullie recept heb ik heerlijke kaneelkoekjes kunnen maken ❤

Vergeet OVDD niet te volgen op social media voor de laatste updates! Wij hebben ook regelmatig een nieuwsbrief met interessante berichtgevingen en updates. Bedankt voor het lezen en tot blogs!

2 reacties op ‘Recept Uitgetest: Kaneelkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s