Dag lieve lezers,

Zoals jullie weten ben ik besmet met het bakvirus. Ik bak zoveel dat ik mijn broeken een beetje in het oog aan het houden ben dat ze zeker niet gaan spannen – al die calorieën! Vandaag probeerde ik iets nieuws: krokante havermout speculooskoekjes. Ik heb dit uit mezelf geprobeerd, gewoon een basisrecept gezocht van havermoutkoekjes en er mijn eigen ding van gemaakt mits de nodige aanpassingen.

Ik voegde een ingrediënt toe waarvan ik totaal niet wist of het goed zou uitdraaien: speculoospasta. Wie niet waagt, niet wint! Het leven is immers aan de durvers. En guess what? Dit is tot hiertoe mijn beste bakcreatie! De gelegenheid was het vieren van de verjaardag van mijn mama en ik heb haar een goed gevuld doosje geschonken. Dat is het leukste aan bakken: de mensen om je heen in de watten leggen.

Ik deel met veel plezier het recept met jullie. Aarzel niet om het zelf uit te proberen en jullie ervaringen te delen!

Recept van Isabelle: Krokante Havermout Speculooskoekjes

Ingrediënten:

  • 235 gram havermout
  • 150 gram bakboter
  • 235 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 135 gram zelfrijzende bloem
  • 3 rijkelijke eetlepels speculoospasta

Bereidwijze:

1} Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en begin alvast met het wegen van de boter, bloem, suiker en havermout met een keukenweegschaal. Verwarm de oven voor op 180°C.

2} Doe de boter en de suiker samen in een kom en begin met het mengen van deze ingrediënten tot een homogeen mengsel.

3} Vervolgens voeg je de vanillesuiker en het ei eraan toe en begin je opnieuw te mengen met de keukenblender.

4} Als volgende stap voeg je het bakpoeder en de zelfrijzende bloem aan het mengsel toe. Als het deeg goed is van textuur krijg je een soort van taaie substantie. Dit is typisch voor koekjesdeeg.

5} Dan is het tijd voor de havermout. Voeg deze tevens toe aan het mengsel en begin opnieuw te blenden.

6} Vervolgens neem je 3 genereuze eetlepels crunchy speculoospasta en voeg je deze ook aan het mengsel toe. Ik vond deze hoeveelheid perfect, te veel ervan zal de koekjes te zoet maken dus beter te weinig dan te veel.

7} Maak het deeg plat met een deegroller en begin met het maken van de vormpjes. Ik koos voor kleine beertjes, maar je kan even goed een andere vorm naar keuze nemen of je kan gaan voor een simpel rond koekje.

8} Spreid de vormpjes op de bakplaat en schuif deze in de oven voor 18 minuten exact. Haal de koekjes na deze tijd uit de oven en laat ze afkoelen tot ze volledig hard en krokant zijn. Een koffietje erbij en genieten maar! Laat het smaken.

Ben je fan, deel dit recept dan op Twitter!

Heerlijk Krokante Havermout Speculooskoekjes

Wat vinden jullie van dit bakrecept? Zouden jullie het zelf graag eens proberen? Wil je graag nog meer recepten ontdekken, volg dan OVDD op alle kanalen om up to date te blijven. Ik ben actief op Facebook, Instagram en Twitter. Bedankt voor jullie aandacht en tot blogs!

© Alle foto’s en content zijn copyright van OutfitVanDeDagBlog.com. Wens je dit recept of de foto’s te gebruiken voor je eigen website of sociale media kanaal, gelieve dan een link naar deze pagina hierbij te vermelden.

Een reactie op “Eigen Bakrecept #2: Krokante Havermout Speculooskoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s