KokenKoken

Dag lieve lezers,

Het is alweer tijd voor een nieuw recept van BelleBakery: deze keer is marble cake aan de beurt! Lekker smeuïg en niet droog, deze cake is echt super lekker om te serveren als je iemand op de koffie hebt en zeer eenvoudig om te maken. Reken er wel de nodige tijd voor, want deze cake moet langer dan een uur de oven in.

Wat heb je nodig?

 • 4 eieren
 • 240 gram boter
 • 240 gram suiker
 • 280 gram bloem
 • 1 pakje vanillesuiker
 • 100 gram melkchocolade
 • Extra bakboter voor het smelten van de chocolade en het invetten van je bakvorm

Bereiding

 1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 175°C.
 2. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, zo ben je zeker dat alle bestanddelen goed op elkaar zullen reageren.
 3. Start met het smelten van de melkchocolade. Voeg een ruime hoeveelheid boter toe en blijf steeds bij de pan. Chocolade brandt gemakkelijk aan dus blijf ook roeren.
 4. Begin met het mengen van de boter, suiker en vanillesuiker.
 5. Voeg de eieren toe aan het mengsel en blend opnieuw tot een homogene substantie.
 6. Vervolgens voeg je de bloem toe. Meng opnieuw tot het mengsel egaal is. Nu heb je je basiscakedeeg. Normaal gezien zou dit ook al lekker moeten smaken, proef gerust! De smaak van het deeg geeft al een goede indruk over of je baksel geslaagd zal zijn of niet.
 7. Nu deel je het deeg in twee en spreid je het dus over 2 mengkommen. Bij 1 mengkom voeg je de gesmolten chocolade toe. Begin opnieuw te mixen.
 8. Nu ga je de bakmengsels in de cakevorm doen. Zorg er eerst voor dat je je bakvorm invet, anders gaat het deeg kleven aan de rand. Voor het creëren van een marble cake vond ik een leuke tip online: deel je cakevorm in vakjes en ga vervolgens met een mes over de topping. Zo meng je als het ware de smaken door elkaar en krijg je de verrukkelijke mengeling van vanille en chocolade.
 9. Plaats de cake in de oven gedurende een 65-tal minuten. Je weet dat de cake klaar is als je er je vork in prikt en er geen deeg meer aan je vorm kleeft. Volg ook je gevoel. Ik trok tevens halverwege de baktijd een streep in het midden, omdat ik dit mooi vind ogen op een cake.

Het eindresultaat is wel iets waar ik trots op ben! Al trekt de cake een beetje teuten, LOL 😀 Ik ga in het vervolg ervoor zorgen dat het gehele mengsel op gelijke hoogte is.

Wat vinden jullie van mijn nieuwste bakcreatie? Willen jullie graag meer recepten ontdekken? Deel gerust jullie ideeën in onderstaand reactieformulier. Alvast bedankt voor jullie aandacht en tot blogs 🙂

KokenKoken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s