DierDier

Dag lieve lezers,

Konijnen zijn dieren die zich snel vervelen. Je moet hen voortdurend van entertainment voorzien. Dit hoeft je helemaal niet veel te kosten, een konijn is immers een knaagdier en wat ze het liefst van al doen is dan ook knagen! Je moet enkel opletten dat je veilig speelgoed kiest dat geen schade kan berokkenen of waar ze zich niet aan kunnen bezeren. In deze blogpost deel ik met jullie eenvoudig en leuk speelgoed voor je konijn dat je in feite amper iets hoeft te kosten.

Tip 1: Kartonnen doos

Konijnen houden ervan om ergens in te kruipen. In de natuur graven ze dan ook tunnels om te schuilen van roofdieren. Of je een konijn nu tam maakt of niet, de natuurlijke overlevingsdrang zal nooit verdwijnen. Een konijntje vindt het dan ook fijn om beschutting te hebben. Een eenvoudige kartonnen doos kan hen dan ook uren plezier opleveren. Ze mogen er schaamteloos aan knagen, een beetje gek mee ronddolen en hun verschuilen. Gegarandeerde speelpret!

Tip 2: Papieren telefoonboek of folder

Konijnen zijn gek op het verwoesten en verscheuren van dingen. Hoewel ze schattig ogen, zijn het best pittige diertjes die behoorlijk agressief kunnen reageren. Dit bedoelen ze helemaal niet zo, het zijn gewoon sterke karakters die zich goed willen verweren. Ze kunnen zich dan ook ontzettend goed uitleven met een simpel telefoonboek of een papieren reclamefolder. Lekker verscheuren die handel, dat is hun drijfveer.

Tip 3: Tunnel

EΓ©n van de beste speelgoeditems waarmee ik thuiskwam was toch wel een tunnel. Mijn konijntjes zijn er echt gek op. Ze crossen er vaak door als losgeslagen gekken. Mijn lieve Fien gaat er soms ook lekker lui in uitrusten zoals je kan zien op bovenstaande foto. Het kost je amper iets en ze hebben er zoveel plezier van! Mijn tunnel heeft ook een balletje eraan hangen, hoewel dat niet lang heeft standgehouden want dat hebben ze er al snel afgeknaagd LOL πŸ™‚

Tip 4: Wc of keukenpapier rolletjes

Iets wat je normaal weggooit, is in feite voor je huisdier urenlang plezier. Een simpel wc of keukenpapier rolletje is heel leuk voor je konijn om mee te spelen. Je kan er wat hooi in proppen met een snoepje erin verstopt. Soms bouwen ze er ook een nestje mee.

Tip 5: Handdoek

Heb je thuis nog een oude handdoek liggen? Gooi ‘m niet weg, want konijnen vinden dit absoluut geweldig om mee te spelen. Ze kunnen zich erin verstoppen, ermee gooien, eraan knagen, … In feite kunnen ze er alle deugnieterij mee uithalen. En zo blijven ze braaf van jouw kabels en meubels af, ook niet onbelangrijk toch? πŸ˜‰

Al deze items kan je gewoon in je ren plaatsen en zo hebben je konijntjes talloze activiteiten om zich over te ontfermen. Zo hebben ze hun dagelijkse beweging en intellectuele uitdaging.

Zo, dit waren 5 leuke tips om speelgoed te verzien voor jouw kleine troeteldiertjes. Heb jij nog toffe ideeΓ«n? Deel ze met ons in het reactieformulier hieronder en wie weet maak ik wel een nieuwe blogpost waarin ik jouw idee feature! πŸ˜‰ Bedankt voor het lezen en tot blogs.

DierDier

3 reacties op β€˜Rabbitmania: Leuk Simpel Speelgoed Voor Konijntjes’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s