ComputerComputer

Dag lieve lezers,

Een deel van mijn lezerspubliek is zelf ook blogger. Het fijne aan de blogcultuur is dat iedereen elkaar steunt. Dus in deze blogpost deel ik een overzicht van super handige apps die jouw blog avontuur kunnen vergemakkelijken en verbeteren.

Laten we eens bekijken wat mijn top 5 inhoudt van de meest interessante apps voor bloggers. Laat ik meteen hierbij vermelden dat geen enkele app betalend is, mits ik van het principe ben dat het idioot is om echt geld uit te geven aan die dingen.

1 // INSHOT

Inshot is een applicatie waarbij je foto’s, video’s en collages kunt maken en bewerken. Deze app gebruik ik intussen al meer dan een jaar. Het is erg gebruiksvriendelijk. Ik gebruik ‘m voor het bewerken van mijn video’s voor mijn VLOG Youtube Channel en verder ook voor het toevoegen van filters aan mijn foto’s. Bovenstaande foto van deze blogpost heb ik ook gemaakt met deze app. Je kan eenvoudig tekst aan foto’s toevoegen en de kleuren en thema’s bewerken, alsook stickers toevoegen. Ik vind deze applicatie echt top.

2 // MOJO

Deze app heb ik nog maar recent ontdekt en ik ben zo blij dat ik deze gevonden heb! Ik had altijd een haat-liefde relatie met mijn Instagram stories voorheen omdat deze mij zo rommelig leken. Zo’n foto met een stuk tekst in de hoek opgeplakt vond ik maar niets. Via de Mojo app kan je eenvoudigweg je Instagram verhaal bewegend en hierdoor ook meer entertainend maken. Superleuk en een pak interactiever. De minimalistische looks zijn echt heel mooi en ogen professioneel.

3 // SOCIAL MEDIA APPS

Welke blogger kan nog zonder social media? Wil je succesvol worden als blogger, dan moet je wel meegaan met deze trend. Video’s zijn tegenwoordig echt huge en spreken nog meer aan dan foto’s. Zo is er nu ook TikTok bijgekomen, een app waar ik nog even aan moet wennen. Ik ben voornamelijk actief op Instagram, dat is in feite mijn hoofdkanaal. Ik probeer hier wel meer en meer video’s op te plaatsen. Het handigste is als je de apps van je meestgebruikte social media gewoon op je telefoon zet. Zo deel ik mijn blogposts op Facebook gewoon onderweg op mijn telefoon. Bloggen doe ik zo’n 50% onderweg. Op de trein, tijdens de middagpauze op mijn werk, … Bloggen vergt nu eenmaal wel wat tijd wil je het goed doen. Teksten schrijven, thema’s bedenken, grondig nalezen, lay-outs creëren, social media updates doen, nieuwsbrieven opstellen, … Daarom dat je écht niet meer zonder telefoon kan!

4 // DE WORDPRESS APP

WordPress.com

De WordPress app is een aanrader voor iedereen die WordPress gebruikt als blogplatform. Heb je een leuk idee voor een blogpost? Dan kan je je notities alvast kwijt in een concept via de WordPress app. Natuurlijk heeft deze app wel beperkingen. Ik kan er geen blogpost volledig in maken, daarvoor heb ik echt wel mijn laptop nodig. Maar voor het opvolgen van statistieken, reacties en publicaties is deze app absoluut handig!

5 // CANVA

Canva is de ultieme tool voor bloggers. Je kan er Instagram berichten en stories mee ontwerpen, maar ook logo’s, flyers, posters, visitekaartjes, blogafbeeldingen, infographics én nog meer! Deze app blijft 1 van mijn favorieten omwille van de oneindige mogelijkheden. Leuk detail: als je een foto opslaat dan krijg je terwijl die bezig is een leuke quote te zien.

Welke apps gebruik jij als blogger? Deel jouw tips met ons in het comment form en vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief voor de laatste updates! Bedankt voor jullie aandacht en tot blogs.

ComputerComputer

Een reactie op “Top 5 Interessante Apps Voor Bloggers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s