Dag lieve lezers,

Het is alweer tijd voor een nieuwe Sunday Tea Break! Vandaag bespreek ik met jullie mijn opinie over de fake wereld van sociale media en de gevolgen ervan.

Sociale media is huge. Zeker nu er geld mee te verdienen valt lijken mensen met niets anders meer bezig te zijn in de hoop door te breken en er een fulltime inkomen uit te kunnen halen. Toen sociale media net uitkwam, zat ik nog op de middelbare school. Het begon allemaal met Netlog, enkele jaren nadien kregen we Facebook. Met Facebook ging er een nieuwe wereld open! Plots kon je liken, statussen plaatsen en kreeg je de mogelijkheid met al je vrienden te chatten.

Intussen zijn we ruim tien jaar verder en we zijn geëvolueerd naar een wereld waarbij jonge meisjes van een rots of klif vallen om “de perfecte Instagram foto” te kunnen maken. Meisjes die met make-up gaan slapen omdat ze niet willen dat hun vriend hen zonder ziet. Sociale media is de vloek van deze tijd. Ik ben ergens blij dat ik niet meer in mijn tienerjaren zit, want ik kan goed geloven dat vele jonge meisjes te kampen hebben met talloze onzekerheden.

Word jij er onzeker van?

Als je het perfecte Instagram plaatje moet geloven dan moeten we allemaal blond zijn, dikke lippen en maatje 34 hebben maar met de nodige vormen (kan dit zelfs op een natuurlijke manier?!) en nooit zonder make-up de deur uit. Niets is nog naturel.

Ik merk ook erg veel Photoshop op bij de grote influencers. Zo heb je accounts van meisjes die zogezegd Parisiennes zijn, maar de Eiffeltoren wordt vaak onrealistisch bij een foto geplakt. Met andere woorden, deze dames leven niet dat perfecte leventje. Zij zitten misschien urenlang in de zetel hun foto’s te photoshoppen. Is het dan allemaal zo fabulous?

Iedereen wordt dagelijks overspoeld met al die droomscenario’s: continu er fantastisch uitzien, continu op reis kunnen gaan van de ene bestemming naar de andere, continu gelukkig eruit zien, … Gaan we op den duur dan niet twijfelen of ons leven wel leuk is? Gaan we op den duur niet denken dat het allemaal niet goed genoeg is? Want average, daar doen we niet aan op Instagram. Nee, het moet allemaal in overdaad. Wel, overdaad schaadt.

Ik ben zelf fervent gebruiker van Instagram. Het is 1 van de voornaamste kanalen buiten mijn blog waarop ik actief ben. Ik werk met filters, maar mijn foto’s zijn niet bijgewerkt qua achtergrond en ik zou ook nooit iets bewerken aan mijn uiterlijk. Ik wil mij ook goed voelen zonder make-up en ik weiger toe te geven aan het fake gebeuren. Echtheid wordt geapprecieerd. Ik merk dat er een tegenbeweging op gang is die erover denkt zoals ik, die niet van het idee is dat het leven 24/24 picture perfect is.

Soms heb je gewoon een baaldag, en waarom zouden we dat niet even delen op Instagram? Net dàn heb je iemand nodig!

Wat denken jullie van sociale media? Ben je voorstander of tegenstander ervan? Deel jullie mening in het comment form. Bedankt voor jullie aandacht en tot blogs. Abonneer je snel op de nieuwsbrief en blijft up to date van alle nieuwigheden! Iedere week is Sunday Tea Break er met een actueel onderwerp.

3 reacties op ‘Sunday Tea Break: Fake Alert, Wat Is Er Nog Echt In De Wereld Van Sociale Media?

 1. Weer super leuk geschreven en interessant en je hebt echt gelijk wel sommigen gaan ver voor Facebook en Instagram voor de perfecte foto….soms idd niet best..Ik vind Instagram soms schijn wereld, lijkt of iedereen perfect leven heeft alle leuke dingen worden gedeeld.

  Ik deel regelmatig foto zonder dat ik make-up op heb, of post wel eens leerzame quotes op mindere dagen…Ik probeer er iedergeval niet de hele dag op te kijken anders zit je er teveel op.

  Ik vind het wel verleidelijk je post toch bijna elke dag iets omdat dat nou eenmaal de bedoeling is met insta en Facebook Maar week of langer even niet onder radar en dat mensen niet weten wat je doet vind ik ook lekker soms heb ik pauze maar merk dat ik lastig vind dus eigenlijk is social media slecht je bent toch stiekem verslaafd hi hi

  Geliked door 1 persoon

  1. Jaa helemaal waar! Ik voel ook wel die drang om te posten, omdat je bang bent dat je soms vergeten wordt en het is toch een goed kanaal om promotie te maken. Het is zeker ook wel verslavend. Vind het super dat je ook eens foto’s zonder make-up deelt en inspirerende quotes! We zijn allemaal maar mensen en soms lijkt het wel alsof iedereen een perfect leventje heeft terwijl het natuurlijk schone schijn is. Bedankt voor je reactie 💕💕

   Like

   1. Ja echt leuk idee, is een keer wat anders kwa blog berichten, well done.

    Ja soms moet ik me ook wel eens inhouden met bepaalde tekst typen maar iedereen leest je dingen dus zet nooit te persoonlijke dingen meer hoe ik me voel.

    Maar idd schijn bedriegt echt niet iedereen heeft een perfect leventje

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s