ValentijnValentijn

Dag lieve lezers,

Valentijn komt er weeral aan en we worden overspoeld door talloze berichtgevingen in de media. Er is intussen zoveel commerce aan verbonden dat de charme van deze dag van liefdesverklaring in feite weg is.

Restaurants met valentijnsmenu’s, unieke kortingen bij de parfumerie, gadgets om je liefde te uiten, enzovoort enzovoort. De commotie rond het Valentijnsgegeven is groot. Overal waar je rondloopt wordt deze dag gebombardeerd tot de dag dat je met je geliefde moet doorbrengen én het liefst van al met een stapel vol cadeaus en verrassingen. Soms erg pijnlijk voor singles.

Mijn vriend en ik zijn er niet echt voor, voor heel dat Valentijnsgebeuren. Wij vinden dat het in feite iedere dag Valentijn moet zijn als koppel. Een spontaan cadeautje is zoveel leuker, net zoals spontaan iets gaan eten of een verrassing gewoon zomaar. Net het feit dat je het niet verwacht en dat het niet “verplicht” is maakt het veel fijner.

Maar waar komt Valentijn eigenlijk vandaan?

Sint Valentinus was een Italiaans bisschop en zette zich in voor de armen, ouderen en kwetsbare schakels in de maatschappij. De bisschop bracht vaak een bloemetje mee toen hij hen bezocht en hij had zelf een prachtige bloementuin die heel wat volk lokte uit nieuwsgierigheid. Jonge koppels kregen van de bisschop een bloem als symbool van trouw en genegenheid. Toen hij aan een marteldood kwam te overlijden, kreeg het graf van de bisschop talloze bezoekers.

De dichter Geoffrey Chaucer maakte een gedicht waarin de link werd gemaakt tussen Sint Valentijn, vogels en geliefden. Vanuit dat oogpunt is de Verenigde Staten gestart met een commerciële insteek, waarbij Valentijnsdag de ultieme dag werd om je geliefde te overspoelen met cadeautjes om je liefde te tonen.

Deze theorie is slechts 1 van de velen. Er is namelijk nog veel onduidelijkheid omtrent het ontstaan van Valentijnsdag. Dit omdat er meerdere priesters waren met de naam Sint Valentinus. Wederom lijkt iedere theorie wel het standpunt van de liefde te benadrukken.

Ben jij toch iemand die graag je man verwent met een valentijnscadeau? Cadeautjes waar je nooit verkeerd mee kan doen: een weekendje weg, parfum, scheerverzorgingskit, horloge, een etentje, gadgets, sport, … Voldoende inspiratie op het net!

Bronnen gebruikt voor dit artikel:

Vieren jullie Valentijnsdag? Laat gerust een reactie achter. Bedankt voor jullie aandacht en vergeet OVDD niet te volgen op Instagram, Facebook en Twitter voor de laatste updates! Je kan deze ook in je mailbox ontvangen, abonneer je dan snel op de nieuwsbrief.

ValentijnValentijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s