ReizenReizen

Dag lieve lezers,

Zij die mij volgen op Instagram hebben al zeker kunnen smullen van enkele leuke beelden van onze reis naar Benalmádena. In deze eerste travelpost deel ik met jullie een uitgebreide terugblik op deze leuke tijd, waaronder onze ervaring met Tui als reisagentschap.

Benalmádena is erg gekend onder de meeste mensen. Het is een deelgemeente van Malaga in het zuiden van Spanje. Doorheen het jaar, waaronder ook in februari kan je er genieten van iets warmere temperaturen dan in ons Belgenlandje.

Terwijl je in België haast aan de kust wegwaait, geniet je aan de Spaanse kust van een twintigtal graden met zon én langere dagen. De zon gaat er pas onder rond half acht ’s avonds, terwijl je hier in België al om half zes in het donker zit. Dat betekent dat je toch iets meer tijd hebt voor activiteiten plus je kan even ontsnappen aan die vreselijke kou van bij ons.

Het weer is al bij al goed meegevallen, al hebben wij ook wel enkele mindere dagen gehad. Wij zijn voor 4 volledige dagen weggeweest (in principe 5 maar met het vliegen ben je toch een dag kwijt) en de eerste 2 dagen waren ongelofelijk goed qua weer. We hadden 1 dag zelfs 23 graden en waren verbrand. De laatste twee dagen waren iets minder. We hebben even regen gehad, maar dat buitje stelde weinig voor. Bij ons in België regent het vaak de ganse dag door en de regen daar hindert je echt niet om dingen te gaan doen.

We hebben de ganse reis geboekt via Tui. Het was de eerste keer dat we via dit reisagentschap hebben gereisd. Onze vorige reis naar Barcelona hadden we volledig zelf samengesteld (hotel en vlucht apart, enkel ontbijt). Nu hadden we een pakket via Tui van een verblijf half pension + vlucht inclusief transfer hotel-luchthaven.

Tui heeft werkelijk aan alles gedacht om hun service te optimaliseren

Wij hebben dit erg positief ervaren! Alles was goed georganiseerd. Er was een transferbus aan de luchthaven die ons naar het hotel bracht en voldoende personeel van Tui om ons de weg te wijzen. Dit personeel sprak gewoon Nederlands. Het hotel zelf was tevens van Tui, namelijk het Tui Sensimar Riviera hotel. Dit hotel heeft uitzicht op de zee en is letterlijk 2 minuten van het strand verwijderd – perfect. In het hotel was iedere dag een Nederlandstalige hostess beschikbaar voor als je vragen zou hebben, heel fijn om die service te krijgen. Je kon ook via de Tui app alles omtrent je reis volgen, alsook een sms sturen naar Tui zelf voor als je met vragen zou zitten. Werkelijk aan alles hebben ze gedacht om hun service te optimaliseren. Thumbs up!

ReizenReizen

De kamers in het hotel waren perfect schoon en ruim. Het is wat je verwacht van een hotelkamer. Wij kregen als gast van Tui ook een gratis fles wijn, een paar appels en een fles water cadeau. Er stond een kaartje bij “Treat Yourself On Us”. Er was ook een rijkelijke hoeveelheid koffie en thee beschikbaar.

We hadden ook een klein terras, wat fijn was voor mijn vriend zodat hij rustig kon roken. Het uitzicht was ook de max.

Vervolgens het eten in het hotel. Jammer genoeg waren we niet erg fan van het buffet dat we aangeboden kregen. Je moet je in feite niet aan Spaanse cuisine verwachten, of spectaculaire combinaties. Voor een viersterrenhotel vonden wij dit teleurstellend. Er logeren erg veel Britten in dit hotel, en je merkt dat het eten echt gericht is op hun keuken. ’s Morgens zijn er ontelbaar veel bonen in tomatensaus, aardappelen, worsten, enzovoort maar weinig gebakjes en beleg. ’s Avonds is het aanbod van vlees heel beperkt. Balletjes in tomatensaus hebben we 3 van de 4 dagen zien passeren. Er is een aparte dienst showcooking, maar die chefkok maakt iedere dag hetzelfde. Dit begint snel te vervelen. Meer variatie had fijn geweest.

Misschien lag het aan ons, maar half pension of all in zullen we niet snel meer doen. Dan liever de lokale restaurantjes verkennen.

Onderaan zie je dan wel een foto van het uitzicht in het restaurant, daar kan je niets op aanmerken. De indeling van het restaurant is niet aantrekkelijk. Het is in feite 1 grote zaal met ontelbaar veel tafeltjes die te dicht op elkaar staan. Ik kreeg meteen het “schoolkantine gevoel” – not done. Misschien lag het aan ons, maar half pension of all in zullen we niet snel meer doen. Dan liever de lokale restaurantjes verkennen.

1 grote domper op ons verlof? Ik ben verkouden geraakt – yup, dat lees je goed. Verkouden in Spanje! Ik vermoed dat ik iets heb overgekregen op het vliegtuig met de airco. In ieder geval, het was wel spijtig want ik was héél vaak op zakdoekenjacht in plaats van souvenirsjacht LOL! 😀

In Part #2 van onze reis naar Benalmádena bespreek ik met jullie onze visite naar Selwo Marina, een supertoffe zoo met een must-see dolfijnenshow en ons bezoek aan de Benalmádena Cablecar. Verder geef ik jullie enkele goede adresjes om te gaan eten en tips & tricks voor activiteiten op het strand die je amper iets kosten. Dus stay tuned, want als jij binnenkort plannen hebt om naar deze locatie te trekken, ben je zeker geholpen met dit interessante leesvoer!

Volg OVDD op Instagram, Facebook & Twitter voor het laatste fashion, beauty & lifestyle nieuws. Travel nieuws behoort nu ook tot de topics van het moment. Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang updates rechtstreeks in je mailbox 1 keer per maand! Bedankt voor jullie aandacht en tot blogs! 🙂

ReizenReizen

2 reacties op ‘Part #1: Een Blik Op Onze Reis Naar Benalmádena, Reizen Met Tui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s