ReizenReizen

Dag lieve lezers,

Eerst en vooral: mijn excuses voor de plotse verdwijning! Ik had even nood aan een digitale detox, want toegegeven: een blog buiten je fulltime job, huishouden en contacten onderhouden is soms zwaar. Soms heb je er gewoon even behoefte aan om ertussenuit te knijpen en je rust te nemen.

Secondly, wat is er in hemelsnaam aan de hand met dat corona virus? Ik zit dus noodgedwongen thuis omdat ze de winkels sluiten in het weekend. Het is blijkbaar toch aan het escaleren. Ik was in feite de nuchterheid zelve toen ze net begonnen met berichtgevingen rond dit virus. “Oh, dat is allemaal overdreven,” zei ik. Maar nu is het blijkbaar allemaal toch ernstig. Het baart me best wel zorgen als je worst case scenario Italië ziet… Dus even een kort intermezzo hieromtrent: wees voorzichtig iedereen en was je handen zo vaak je maar kan. En hou een meter afstand van elkaar. Die maatregelen kan je beter serieus nemen, want als de overheid economische verliezen ervoor wilt lijden, dan weet je dat er een luchtje aan de boel zit. So stay safe, guys.

En dan nu begin ik eindelijk aan de blogpost waar het om draait: het tweede deel van onze reis naar Benalmádena. Heb je het eerste deel gemist, klik dan hier om het te bekijken. Stoom je klaar voor onze visite naar Selwo Marina, een supertoffe zoo met een must-see dolfijnenshow en ons bezoek aan de Benalmádena Cablecar. Verder geef ik jullie enkele goede adresjes om te gaan eten en tips & tricks voor activiteiten op het strand die je amper iets kosten.

We hadden zelf niet op voorhand een reisplan gemaakt. Ons doel voor de reis was voornamelijk ontspannen. Via de TUI app kan je echt superleuke activiteiten terugvinden om te doen op je locatie.

We kwamen zo terecht bij Gibraltar. Dit is een gigantisch natuurreservaat waar aapjes gewoon loslopen en waar je een prachtig uitzicht kan bewonderen. We wilden dit wel doen, maar het was 2 uur rijden met de bus (dus 4 uur heen en terug). We vonden het een beetje tijdsverspilling om 4 uur lang op een bus te zitten als we maar 5 dagen op vakantie waren.

Dus we vonden een leuk alternatief: Selwo Marina. Dit is een kleine zoo in Benalmádena zelf. We combineerden een bezoek aan deze zoo met een ritje op de cablecar. Het was een voordelig combiticket voor twee leuke activiteiten.

View this post on Instagram

𝚃𝚘𝚍𝚊𝚢 𝚆𝚎 𝚆𝚎𝚗𝚝 𝙸𝚗𝚝𝚘 𝚃𝚑𝚎 𝙱𝚎́𝚗𝚊𝚕𝚖𝚊𝚍𝚎𝚗𝚊 𝙲𝚊𝚋𝚕𝚎𝚌𝚊𝚛! 🚠𝙸𝚝 𝚆𝚊𝚜 𝚁𝚎𝚊𝚕𝚕𝚢 𝙲𝚘𝚘𝚕 𝙰𝚗𝚍 𝚆𝚎 𝙷𝚊𝚍 𝙰 𝚅𝚒𝚎𝚠 𝙾𝚟𝚎𝚛 𝚃𝚑𝚎 𝙲𝚒𝚝𝚢. 𝚄𝚗𝚏𝚘𝚛𝚝𝚞𝚗𝚊𝚝𝚎𝚕𝚢 𝚆𝚎 𝙳𝚒𝚍 𝙽𝚘𝚝 𝙷𝚊𝚟𝚎 𝚃𝚑𝚎 𝙱𝚎𝚜𝚝 𝚆𝚎𝚊𝚝𝚑𝚎𝚛 🌫 𝙰𝚝 𝚃𝚑𝚎 𝚃𝚘𝚙 𝙾𝚏 𝚃𝚑𝚎 𝙼𝚘𝚞𝚗𝚝𝚊𝚒𝚗 𝚃𝚑𝚎𝚛𝚎 𝚆𝚊𝚜 𝙰 𝙻𝚘𝚝 𝙾𝚏 𝙼𝚒𝚜𝚝. 𝙰𝚗𝚍 𝙸 𝙰𝚕𝚜𝚘 𝙷𝚊𝚟𝚎 𝙰 𝙲𝚘𝚕𝚍 𝚃𝚑𝚎 𝙻𝚊𝚜𝚝 𝙲𝚘𝚞𝚙𝚕𝚎 𝙾𝚏 𝙳𝚊𝚢𝚜 (𝚁𝚎𝚊𝚕𝚕𝚢 – 𝙰 𝙲𝚘𝚕𝚍 𝙸𝚗 𝚂𝚙𝚊𝚒𝚗! 🤣). 𝙱𝚞𝚝 𝙾𝚝𝚑𝚎𝚛 𝚃𝚑𝚊𝚗 𝚃𝚑𝚊𝚝, 𝙱𝚎𝚜𝚝 𝙷𝚘𝚕𝚒𝚍𝚊𝚢 𝙴𝚟𝚎𝚛! ✨ 𝙻𝚞𝚌𝚔𝚢 𝚃𝚘 𝚂𝚙𝚎𝚗𝚍 𝙸𝚝 𝚆𝚒𝚝𝚑 𝚃𝚑𝚎 𝙼𝚊𝚗 𝙾𝚏 𝙼𝚢 𝙳𝚛𝚎𝚊𝚖𝚜 ❤️ . . . #cablecar #benalmadena #spain #holiday #fun #ride #view #tourist #touristattraction #beautifuldestinations #destination #travelgram #travelblogger #traveling #traveler #happy #funtodo #funtimes #instagood #instadaily #discoverunder10k #fashionblogger #styleinspo

A post shared by 𝕆𝕦𝕥𝕗𝕚𝕥 𝕍𝕒𝕟 𝔻𝕖 𝔻𝕒𝕘 𝔽𝕒𝕤𝕙𝕚𝕠𝕟 𝔹𝕝𝕠𝕘 (@outfitvandedagblog) on

De cablecar was erg leuk en spannend om te doen. Het spijtige was wel dat het erg mistig was bovenaan de bergen, waardoor het uitzicht over de gehele stad een beetje teniet werd gedaan. Je kon boven ook iets eten en drinken.

View this post on Instagram

𝙴𝚟𝚎𝚗 𝚃𝚑𝚘𝚞𝚐𝚑 𝚆𝚎 𝙹𝚞𝚜𝚝 𝚁𝚎𝚝𝚞𝚛𝚗𝚎𝚍 𝙷𝚘𝚖𝚎, 𝙸’𝚕𝚕 𝚂𝚝𝚒𝚕𝚕 𝙱𝚎 𝚂𝚑𝚊𝚛𝚒𝚗𝚐 𝙾𝚞𝚛 𝚅𝚊𝚌𝚊𝚝𝚒𝚘𝚗 𝙿𝚑𝚘𝚝𝚘𝚜 (𝙲𝚊𝚗’𝚝 𝙷𝚎𝚕𝚙 𝙸𝚝 😜). 𝚃𝚑𝚎𝚜𝚎 𝙰𝚛𝚎 𝚃𝚊𝚔𝚎𝚗 𝙸𝚗 𝚃𝚑𝚎 𝚂𝚎𝚕𝚠𝚘 𝙼𝚊𝚛𝚒𝚗𝚊 𝚉𝚘𝚘 𝙸𝚗 𝙱𝚎𝚗𝚊𝚕𝚖𝚊́𝚍𝚎𝚗𝚊, 𝚃𝚑𝚎𝚢 𝙷𝚊𝚟𝚎 𝚊 𝙶𝚛𝚎𝚊𝚝 𝙳𝚘𝚕𝚙𝚑𝚒𝚗 𝚂𝚑𝚘𝚠 𝚈𝚘𝚞 𝚂𝚑𝚘𝚞𝚕𝚍 𝙲𝚑𝚎𝚌𝚔 𝙾𝚞𝚝 𝚆𝚑𝚎𝚗 𝚈𝚘𝚞 𝚅𝚒𝚜𝚒𝚝! 🐬🌊 𝙸𝚝’𝚜 𝚁𝚎𝚊𝚕𝚕𝚢 𝙸𝚖𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚒𝚟𝚎. 𝙸𝚏 𝚈𝚘𝚞 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝙼𝚢 𝙸𝚗𝚜𝚝𝚊 𝚂𝚝𝚘𝚛𝚒𝚎𝚜 𝚈𝚘𝚞 𝙲𝚊𝚗 𝚂𝚎𝚎 𝚂𝚘𝚖𝚎 𝚅𝚒𝚍𝚎𝚘𝚜 𝙰𝚜 𝚆𝚎𝚕𝚕 😉 𝙸𝚝 𝚆𝚊𝚜 𝚁𝚎𝚊𝚕𝚕𝚢 𝙵𝚞𝚗 𝚃𝚘 𝚆𝚊𝚝𝚌𝚑! 𝙼𝚢 𝙼𝚊𝚗 𝙰𝚗𝚍 𝙸 𝙰𝚛𝚎 𝙱𝚘𝚝𝚑 𝙰𝚗𝚒𝚖𝚊𝚕 𝙻𝚘𝚟𝚎𝚛𝚜 😍 𝚃𝚑𝚎𝚛𝚎 𝚆𝚊𝚜 𝙰𝚕𝚜𝚘 𝙰 𝙿𝚒𝚗𝚐𝚞𝚒̈𝚗 𝚆𝚑𝚘 𝚆𝚊𝚜 𝙰𝚌𝚝𝚞𝚊𝚕𝚕𝚢 𝙲𝚑𝚊𝚜𝚒𝚗𝚐 𝙼𝚎 𝙱𝚎𝚑𝚒𝚗𝚍 𝚃𝚑𝚎 𝙶𝚕𝚊𝚜𝚜 😂 𝙸𝚝 𝚆𝚊𝚜 𝚂𝚘 𝙰𝚍𝚘𝚛𝚊𝚋𝚕𝚎 🐧 . . . #dolphin #dolphinshow #selwomarina #wateranimals #animals #zoo #water #benalmadena #spain #holiday #vacation #mustsee #beautifuldestinations #tourist #tipstovisit #mustvisit #beautifulplaces #travelgram #travelblogger

A post shared by 𝕆𝕦𝕥𝕗𝕚𝕥 𝕍𝕒𝕟 𝔻𝕖 𝔻𝕒𝕘 𝔽𝕒𝕤𝕙𝕚𝕠𝕟 𝔹𝕝𝕠𝕘 (@outfitvandedagblog) on

In de Selwo Marina zoo konden we genieten van een entertainende dolfijnenshow. De stunts dat ze deden waren best indrukwekkend. Ik had geen hoge verwachtingen van een lokale zoo, maar het was toch de moeite waard. De dolfijnen duwden echt de zoo medewerkers vooruit onder het water en maakten mooie sprongen. Heel leuk! We hadden geluk want toen we aankwamen ging er net een show beginnen.

Zoals ik al had gezegd in mijn vorige blogpost, was het eten in de stad niet verbluffend. Tot op het laatste, toen ontdekten we Foster’s Hollywood restaurant. Geen Spaans lokaal restaurantje dus, maar een zaak uit Amerika! Hier hebben we het lekkerste gegeten. Ik at er een ongelofelijk lekkere pasta met kaas en kip. Mijn ventje at er een hamburger met bacon cheese frietjes. Spijtig dat we het ontdekten op onze laatste dag, anders hadden we er zeker nog een bezoekje gebracht.

Buiten de zoo en de cablecar kan je in Benalmádena ook leuke activiteiten doen die je weinig kosten. Zo heb je vlak aan het strand supertoffe winkeltjes voor souvenir shopping (die zijn echt heel budgetfriendly) en sportattributen. Wij kochten er een volleybal en hebben op het strand een match gespeeld met ons twee. Het strand is voorzien van netten en goals, dus je kan er echt sporten. Ik heb ook schelpjes en steentjes geraapt en een schaaltje van Benalmádena gekocht. Zo kon ik het thuis decoreren als herinnering (zie foto hieronder). Verder is zonnebaden ook een leuke, kosteloze activiteit plus je gaat met een kleurtje naar huis 😉

Ook al is het misschien nu niet aan de orde om te reizen (en al zeker niet naar Spanje), toch kan je met deze blogpost al een beetje wegdromen over toekomstige reisplannen. Laat ons hopen dat we de battle tegen corona snel mogen winnen!

Volg jij OVDD al op sociale media? Wij zijn actief op Instagram, Facebook en Twitter en verder kan je ons ook terugvinden op Pinterest en LikeToKnow.It! Blijf op de hoogte via onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen update. Tot blogs!

ReizenReizen

2 reacties op ‘Part #2: Een Blik Op Onze Reis Naar Benalmádena, Reizen Met Tui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s