BabyBaby

Dag lieve lezers,

Nu ik drie maand ver ben en het nieuws verspreid is kan ik met een gerust hart een nieuw topic toevoegen aan mijn blog: Pregnancy Stories, een nieuw subonderdeel van de Sunday Tea Break series. Neem je kop thee erbij en enjoy!

Voor deze zwangerschap was ik al een keer in verwachting, helaas eindigde deze zwangerschap in een miskraam op het moment dat mijn baby normaal 12 weken had geweest. Het kindje groeide niet en het hartje stopte met kloppen.

Mijn go-to outfit van de voorbije weken: sweater, eronder een shirtje, zwangerschapsjeans en sneakers

De eerste drie maanden verlopen echt met ups en downs. In het begin voelde ik me top. 4-5 weken en je merkt er weinig van. Die eerste test doen was wel heel spannend! Eerlijk gezegd had ik geen positieve uitslag verwacht. Ik voelde me niet anders, dus ik vermoedde dat het vals alarm zou zijn. Mijn eerste test had 2 streepjes, maar 1 streepje van de teststrook was vrij licht. Hierdoor ging ik er eerst van uit dat ik helemaal niet zwanger was! Toch dacht ik bij mezelf, ik ga toch even in het daglicht kijken. En jawel, een lichte streep was zichtbaar. Ik twijfelde nog een beetje. Dus mijn vriend en ik haalden meteen een test van Clearblue om het nog eens bevestigd te zien. Daarop zagen we een mooi plusteken staan: ik ben zwanger!

BabyBaby

Vanaf week 6 begon mijn gevreesde ochtendmisselijkheid. Ik kan je verzekeren: dit is gΓ©en pretje. Voornamelijk omdat je niets kan zeggen op je werk want ik wilde zeker 3 maanden wachten tot de vooruitzichten zeker positief zouden zijn. Ik kon weinig eten zien of ruiken, niets smaakte me. Enerzijds had ik voortdurend trek, anderzijds leek niets me te bekoren. We waren op vakantie in BenalmΓ‘dena (heb je onze VLOG al bekeken?), en het buffet daar heeft me echt niet gesmaakt. Ik vond alles vreselijk onsmakelijk, maar dat lag aan mij. Voor alle zwangere ladies die in dit stadium zitten: ik weet het, het is hatelijk, maar ik beloof je: dat gaat over! Eventjes doorbijten, maar de eerste weken vliegen zo voorbij.

Zwanger zijn geeft je echt een ander gevoel. Je voelt je bewuster van alles en plots ben je heel erg bezig met het welzijn van je baby en nog maar weinig met jezelf. Ik kampte de afgelopen weken met een zware vermoeidheid, waardoor mijn blog op een laag pitje stond vandaar die onverklaarbare hiatus weet je wel πŸ˜‰

Ik had in feite de energie niet om nog iets te schrijven want om half negen ’s avonds na het koken en eten lag ik bij wijze van spreken al te snurken in de zetel (grapje: ik snurk niet – okΓ© toegegeven af en toe dan :-D). Ik kon net werken, eten, het huishouden gedeeltelijk (maar niet perfect zoals ik het graag heb) en slapen en verder had ik geen fut meer. Ik dacht voorheen altijd dat ze wat overdreven met die vermoeidheid, maar ik kan je verzekeren dat dat niet zo is. Vecht er ook niet tegen, als je moe bent, rust dan. Je baby heeft namelijk al die energie nodig om alle vitale organen te laten groeien.

Ik ben ook erg weinig bezig met outfits en make-up, ten opzichte van voorheen. Niet dat er geen interesse is hoor, maar ik ben gewoon zo gelukkig dat ik eigenlijk meer bezig ben met het kindje dan met mode en die dingen. Ik draag niet veel make-up de laatst tijd en ik ben helemaal into sweater mode – sweater en zwangerschapsjeans! Hallo sneakers, bye bye hakken.

Tijdens corona tijden zwanger zijn is ook een heel bizar gebeuren. Ik moet nu enkele weken thuisblijven zoals velen in ons Belgenlandje. Ik ben tijdelijk werkloos gezet, want zo gaat dat nu eenmaal als de winkels sluiten. Ik hoop snel weer aan de slag te kunnen, al heerst er natuurlijk ook de angst om besmet te worden.

Ook al vertelt media dat er geen bewijs is dat zwangere vrouwen complicaties krijgen bij het krijgen van het virus, ik heb gezien dat er in feite heel weinig gevallen zijn en dus weinig informatie of het daadwerkelijk kwaad kan.

Er zijn namelijk baby’s ook besmet in de wereld. In Londen is er een babytje geboren met het virus. Vraag is dan of het kindje het heeft overgekregen van de moeder in de buik zelf of nadien, in het ziekenhuis. Er heerst nogal wat mysterie en onduidelijkheid rondom het virus en zwangere vrouwen, dus ik hou me aan de voorschriften en blijf zoveel mogelijk thuis om mijn kindje te beschermen.

Moet je toch werken, neem dan je voorzorgen en voorzie jezelf van handgel, handschoenen en mondmaskers. Je werkgever is dit verplicht te voorzien! Dus ben je zelf zwanger en zit je in deze situatie verzeild, dan raad ik je aan je rechten goed na te gaan en indien nodig je in te lichten bij je vakbond. Denk aan dat kleine wondertje in je buik ❀

Zo, dat was het allereerste deel van de Pregancy Stories blogpost series! Stay tuned, want uiteraard volgen er meer leuke posts. Ben je zelf zwanger, heb je kleine kinderen of heb je een kinderwens? Laat een leuke reactie achter! Mommy’s-to-be must stick together!

Bedankt voor jullie aandacht. Volg OVDD op allerlei sociale media kanalen om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden. Er is maandelijks een nieuwsbrief waarop je je kan abonneren – ik beloof je, ik spam je niet πŸ˜‰ !

BabyBaby

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s