Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dag lieve lezers,

Hoe gaat het met jullie? Vandaag verdiep ik mij in de huidverzorging en toon ik jullie enkele natuurlijke ingrediënten die geschikt zijn voor de vette huid. Ik heb zelf een vette, acne gevoelige huid en zeker nu met de zwangerschap moet ik hier goed zorg voor dragen. Ontdek hier welke elementen er belangrijk zijn als je een dagcrème koopt of als je zelf aan de slag gaat met een huidmasker.

1/ Klei

Klei herstelt de balans van de huid. Een vette huid betekent een overproductie van talg. Klei zorgt ervoor dat de olieproductie van de huid geregeld wordt. Let wel op dat je niet wacht tot het masker volledig droog is, want dan kan je huid gedehydrateerd raken. Ik gebruik regelmatig het L’Oréal Pure Clay Detox Mask om mijn huid grondig te reinigen. Door dagelijkse stress en make-up resten die je niet met het blote oog ziet kunnen je poriën snel verstopt raken. Eén keer per week een kleimasker gebruiken kan wonderen verrichten.

2/ Houtskool

Houtskool is vrij agressief voor je huid, maar is erg effectief tegen mee eters. Houtskool zorgt voor de absorptie van onzuiverheden, oliën en giftige stoffen. Gebruik je een houtskool masker, dan zal dit verharden en een soort “peel-off” masker worden waarbij je letterlijk je mee eters wegtrekt van je huid. Het zorgt voor een intense, diepe reiniging van je poriën.

Ik gebruik dit maximum 1 keer per maand, omdat het zo sterk uitdroogt. Wat je wel kan doen, is houtskool enkel gebruiken op de plaatsen die het meest vettig zijn zoals je T zone (voorhoofd, neus, kin). Mijn masker is geloof ik van de Action. Daar vind je ook houtskoolplakkers voor de neus en het voorhoofd en die zijn bijzonder budgetvriendelijk.

3/ Baking soda

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt bij zelfbereide maskers (DIY). Nochtans kan het aanbrengen van zuivere bicarbonaat op de huid soms meer kwaad doen dan goed. In crèmes wordt dit ingrediënt meer gefilterd en gecombineerd met andere stoffen waardoor het zeker niet te hard overkomt op de huid.

Met een vette huid moet je immers oppassen – te veel wrijving of te ruw schrobben met DIY maskers kan net nog meer acne veroorzaken, zeker als er nog ingrediënten op je gezicht blijven die je met het blote oog niet kan zien. Bicarbonaat kan makkelijk je poriën verstoppen als je het puur aanbrengt.

Wederom is het erg positief als je het als ingrediënt opmerkt in een crème, het creëert namelijk een balans in de pH waarde van je huid en het is dan gegarandeerd dermatologisch getest en dus zeker aan te raden voor behandeling tegen overmatige talgproductie en acne.

4/ Salicylzuur

Salicylzuur (ik kan dit amper uitspreken – dat zie je ook in één van mijn video’s LOL) zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen, waardoor je huid frisser en egaler wordt. Je moet er wel mee opletten, ook hier moet de dosis juist zitten zodat er geen irritatie wordt uitgelokt. Net zoals aspririne heeft salicylzuur een ontstekingsremmende functie en onderzoek heeft uitgewezen dat het een goede oplossing is tegen huidproblemen zoals mee eters, acne en gerstekorrels.

Ik gebruik de Face Facts Firming crème die verkrijgbaar is bij Boozyshop.be. Deze crème gaat de huidveroudering tegen (we moeten tijdig beginnen hé) en zorgt voor een egalere, strakkere huid. Ik gebruik deze dagelijks. Hij is goedkoop en bevat de juiste ingrediënten, bovendien is deze crème erg licht en trekt hij snel in. Een absoluut toppertje in mijn skin care routine. Ik hou van lichte crèmes, dikke crèmes vind ik niet aangenaam.

5/ Honing

Honing erg geschikt als ingrediënt om huidproblemen bij een vette huid tegen te gaan. Het heeft een anti-bacteriële werking wat effectief kan zijn bij problematieken als acne. Bovendien droogt het de huid niet extreem uit en zorgt het ook voor hydratatie, wat een groot voordeel is bij gevoelige en/of gemengde huidtypes.

6/ Eiwit met citroensap

Citroen is een element dat vaak gebruikt wordt bij DIY gezichtsmaskers. Citroensap heeft namelijk een antibacteriële en schimmelwerende werking, hierdoor is het een ideaal middel om je huid goed te reinigen. Het is ook goed om littekens als gevolg van acne te bestrijden. Ook hier geldt: overdaad schaadt, let altijd op dat je niets te lang laat inwerken. Citroensap is ook een vrij sterk middel dus voorkom irritatie en limiteer de tijd dat je het laat inwerken op je huid.

Over eiwit wordt er nogal gespeculeerd, wat me doet twijfelen dit toe te voegen. Er wordt beweerd dat eiwit ervoor zorgt dat grove poriën kleiner worden gemaakt en dat het acne doet verdwijnen voor een strakkere, egale huid. Is het waar? Wel, dermatologen zijn alleszins geen fan. Het blijkt een illusie te zijn omdat je het gevoel krijgt dat je huid strakker wordt (omdat eiwit bindt), maar onderzoek wijst geen resultaten ervan te ontdekken.

Bronnen die ik gebruikt heb voor dit artikel

Alle afbeeldingen gebruikt voor dit artikel zijn geen eigendom van Outfitvandedag.

Heb jij nog ingrediënten in gedachten voor het bestrijden van acne en het verzorgen van een vette huid? Laat een leuke reactie achter en voeg je bij de discussie.

Indien je graag op de hoogte blijft van allerlei beauty en skin care nieuws, volg OVDD dan op sociale media. Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang alle updates in je mailbox. Tot blogs!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties op ‘Skin Care: 6 Natuurlijke Ingrediënten Die Geschikt Zijn Voor De Vette Huid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s