BabyBaby

Dag lieve lezers,

De nesteldrang is een feit. Na drie maanden gevuld met misselijkheid en mij slap voelen is nu het tweede trimester een wereld van verschil: een energieboost én zin en drive om aan alles te beginnen. Al zegt mijn lichaam soms ook wel van: hè, niet overdrijven, je bent nog steeds zwanger hoor!

Ik heb voor mijzelf een checklist gemaakt van alle spullen die we nog moeten aanschaffen, kwestie van niets te vergeten en ons goed voor te bereiden. Ik ben inmiddels 19 weken ver (deze post is op voorhand geschreven – ik ben intussen alweer weken verder!) en dat komt al dichtbij 5 maanden. Het gaat snel, en nu ik nog alles kan doen en actief kan zijn wil ik zoveel mogelijk in deze periode klaarkrijgen. Met een dikke buik is dat allemaal niet heel praktisch natuurlijk.

Het bedje was een mooie start, maar natuurlijk blijft het daar niet bij. Een grote bureautafel hadden we nog, alsook een modern ladekastje. Dit vormt een ideaal verschoontafelmeubel!

Tip voor veilige verlichting: een slinger ophangen aan de muur. Ideaal als nachtlampje zonder dat er kabels of stopcontacten bij te pas komen, want deze werkt op batterijen.

Creatief zijn en budgetminded een mooie kamer creëren is ons doel. Het is immers idioot om heel veel geld uit te geven aan spullen en meubilair dat na 1 jaar in feite al onnuttig is. Ze groeien er zo weer uit. Het belangrijkste is dat de kamer gezelligheid uitstraalt, krioelt van het speelgoed en zachte dekentjes, knuffels en één en al liefde en warmte ❤

Mijn ventje ging gelukkig akkoord met mijn ietwat impulsieve aankoop bij de Ikea webshop. Natuurlijk waren het allemaal zaken die we nodig hadden, zowel praktische items als speelgoed en dergelijke.

De levering gebeurde tijdig, al werd ik niet via GSM op de hoogte gehouden zoals ze in de mail hadden vermeld. Maar ik heb mijn bestelling ontvangen op de dag die ze voorzien hadden. De leveringskosten bij Ikea zijn jammer genoeg heel prijzig: je betaalt €20 voor een thuislevering van je spullen. Echter urenlang aanschuiven in covid-19 preventieomstandigheden voor de fysieke winkel was voor ons ook geen optie. Bovendien mogen we niet samen gaan winkelen in België.

Wat bestelden we en wat zijn onze ervaringen?

 • KLAPPA Babygym: Deze babygym triggert de zintuigen van de baby door de felle kleuren en de verschillende vormen van de figuren. Het hangsysteem nodigt je baby uit tot bewegen (reiken) en stimuleert de oog-hand coördinatie. De babygym is exact zoals de foto op de website. Het is zeer eenvoudig in elkaar te zetten, je moet de boogjes gewoon kruisen. De knuffels kunnen er ook afgehaald worden. De stof is superzacht.
 • KLAPPA Mobiel: Een mobiel voor boven het babybedje is een must vind ik. Bij dit model is de prijs-kwaliteits verhouding heel goed. De kleurtjes zitten in hetzelfde thema als de babygym.
 • LÄTTSAM Babybadje: Dit badje heeft anti slip aan de binnenzijde en is groot en stevig. Een eenvoudig basisstuk, hier zijn wij tevreden mee. Intussen heeft onze kleine jongen ook al een badeendje.
 • KRAMA Waslapje: Voor 10 stuks amper € 4,99, dit is zo praktisch. Bovendien ook duurzaam: deze lapjes zijn wasbaar, en dus ideaal om te gebruiken voor propere mondjes, neupjes en billetjes. Ze hebben ook een lusje, dus je kan ze ook ophangen, super handig!
 • BÖRJA Voerlepel en Babylepel: Onmisbaar en spotgoedkoop, deze voer- en babylepel is een echte must-buy als je een kindje verwacht. Eerst natuurlijk de voerlepel en als hij zelf begint te eten heeft hij al een babylepel. Gemaakt van ongevaarlijke kunststof, zeer veilig voor kleintjes.
 • SKUBB Bak – Set van 6: Voor de organisatie van de verschoontafel hadden we nog nood aan opbergbakjes. Ideaal voor wasgel, shampoo, pampertjes, verzorgingsproducten, enzovoort. Deze bakken zijn echt super. Ze worden plat geleverd, en de bodem moet je gewoon dichtritsen om het bakje te vormen. De formaten zijn perfect.
 • SKÖTSAM Aankleedkussen: Eerlijk, hier was ik echt teleurgesteld over. Dit kussen moet je zelf opblazen langs 4 zijden, zodat de randen omhoog komen. Dit lukte moeizaam. Ook vond ik de vorm raar ogen. Het was niet wat ik verwacht had en achteraf gezien had ik liever een kant-en-klaar kussen besteld. Maar dit lag ook wel aan mij, er staat een foto van het opblaassysteem op de website van Ikea, ik zal niet goed gekeken hebben.
 • VÄDRA Aankleedkussenhoes: Deze hoes is in feite veel te los voor het aankleedkussen dat ik besteld heb. Het sluit niet zo mooi aan. De hoes zelf is kwalitatief goed, het ligt gewoon aan het kussen.
 • KLAPPA Aanwijsboek: Dit leek mij een ideale leertool, zo’n aanwijsboek. Het stimuleert ook de taalontwikkeling en in het boekje zelf kan hij het fruit openvouwen en verschillende texturen ontdekken. Heel leuk!
 • IKEA PS FÅNGST Opberger 6 vakken: Ik had vroeger op mijn kamer hetzelfde opbergsysteem. Het is ideaal voor knuffels en speelgoed. Bovendien geeft het en kleurrijk, speels accent in de kamer.
 • PLUTT Haak zelfklevend: Ik gebruik deze haakjes voor het mobiel en de opberger aan te bevestigen, alsook de verlichtingssnoer zoals je kan zien op mijn Instagram foto bovenaan. Deze haakjes zijn echt super praktisch. Ik heb er ook eentje gekleefd bovenaan de verschoontafel voor waslapjes aan te hangen. Amper € 1 voor 3 stuks!

Wat vinden jullie intussen van de babykamer? We zijn natuurlijk nog volop bezig met het inrichten, maar qua kledinguitzet is ons Nicootje al gesteld. We hebben nog enkele grote aankopen voor de boeg zoals een kinderwagen en een box.

Indien je graag op de hoogte blijft van babynieuws, aarzel dan niet OVDD te volgen op sociale media! Wij hebben ook iedere maand een nieuwsbrief bomvol fashion, beauty & lifestyle updates. Bedankt voor jullie aandacht, tot blogs!

BabyBaby

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s