Dag lieve lezers,

Onlangs ontving ik een leuk pakje van Weleda. Ik kreeg de kans hun zwangerschapsgamma uit te testen. Meerbepaald 3 producten: de zwangerschapsolie, Skin Food crème en borstvoedingsthee. Wil je graag weten wat mijn bevinden zijn van deze producten? Ontdek ze in deze blogpost.

Wie is Weleda?

Weleda is een bedrijf ontstaan 90 jaar geleden door twee Zwitserse artsen die eenzelfde denkwijze deelden: het holistische uitgangspunt dat lichaam, geest en ziel verbonden zijn met de rest van de wereld. Zij ontwikkelden gezondheidsproducten die volledig gebaseerd waren op natuurlijke ingrediënten. De missie van Weleda bestaat eruit de natuur terug te brengen naar ons als mensen, want deze brengt ons immers in balans. Een zeer mooi gedachtegoed. Weleda is intussen uitgegroeid tot een waar succesverhaal, met verschillende verdeelpunten wereldwijd.

Bron informatie: Weleda

Skin Food crème

 • Een voedende alles-in-één crème voor gezicht en lichaam.
 • Dikke textuur
 • Ik gebruik het op mijn handen en benen, mits deze huid erg droog is geworden sinds mijn zwangerschap, zeker na het douchen zorgt de warmte vaak voor droge en schilferige plekken.
 • Vrij scherpe geur, vermoedelijk citroen. Het doet me een beetje denken aan sauna geur, wat wel leuk is eigenlijk want als je zwanger bent mag je de sauna niet in. Dan heb je toch een beetje dat spa-gevoel 😉
 • Duurt eventjes vooraleer de crème ingetrokken is door de dikke textuur, maar je kan een dunne laag smeren
 • Mijn huid voelt gevoed aan en zacht

Zwangerschapsolie

 • Aanbevolen gebruik: 2x per dag gedurende de ganse zwangerschap en ook na de bevalling om straie te voorkomen
 • Lichte textuur, trekt vlot in voor een olie
 • Zalige frisse geur, je ruikt als het ware de natuur
 • Heerlijk om aan te brengen na het douchen
 • Plakt niet
 • Minpuntje: Het pompje is een lastig systeem voor de olie er uit te krijgen. Ofwel vliegt het eruit, ofwel mors je langs de randen van het pompje, waardoor er product verloren gaat. Misschien een ander systeem?

Borstvoedingsthee

 • Biologische kruidenthee op basis van venkel, anijs en komijn
 • Ruikt naar groentesoep
 • Ik heb het niet gedronken, waarom? Omdat ik allergisch ben aan noten en zaden, en deze thee is gemaakt van gedroogde zaden. Ik wilde absoluut geen risico nemen, omdat ik echt wel een hele erge allergie hieraan heb (als in: spoed emergency bijna dood allergie) – maar ik durf te wedden dat als je houdt van kruidenthee’s dat je dit geweldig gaat vinden!
 • Het gedroogde zaad van fenegriek ondersteunt de melkafscheiding bij zogende vrouwen.
 • Deze thee helpt tevens bij een opgeblazen gevoel

Globale conclusie

Allereerst wil ik Weleda van harte bedanken voor deze fantastische kans om hun producten voor zwangere vrouwen uit te proberen. Het was een fijne ervaring en ik zou de producten zo opnieuw kopen in de winkel. Enkel de borstvoedingsthee is niets voor mij, maar dat is gewoon omwille van mijn allergie. Ik ben vooral helemaal verkocht voor de olie. De geur hiervan is echt verslavend goed. Je hebt er een fan bij, Weleda!

Bedankt voor jullie aandacht. Wil je zelf de producten van Weleda ontdekken, bekijk dan zeker hun website. Abonneer je op de nieuwsbrief van OVDD om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden. Je kan ons ook volgen op sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s