Dag lieve lezers,

Zoals jullie wel weten hou ik van haarkleuringen. Ik vind het super om thuis even een me time momentje in te lassen en nieuwe looks te creëren. De afgelopen jaren ben ik altijd brunette gebleven en heb ik niet echt geëxperimenteerd met nieuwe looks. Vandaag deed ik dit wel: voor de zomer leek het me leuk om een ombre haarkleuring te proberen. Een nieuwe haarcoupe voor de toekomstige mama!

Eenmaal in de Kruidvat twijfelde ik een beetje welke haarverf ik zou nemen. Je hebt immers de ombre haarverf van L’Oréal, die het dubbele kost van de Kruidvat haarverf. Maar ik wist ook niet wat ik kon verwachten van de haarverf van Kruidvat. Na lang twijfelen en doen-nietdoen gedachten besloot ik toch om het risico te wagen op de Kruidvat huismerk variant. Het kostte me amper € 5,69. Ik kon het altijd uittesten op een klein haarlokje en bovendien als het misloopt dan zou ik het toch gewoon opnieuw lichtbruin verven. Het was dus met een back-up plan in het achterhoofd dat ik het aankocht 🙂

De inhoud van de verpakking is simpel en basic. Verwacht je niet aan extra’s, maar dat kan ook niet voor die prijs. Het bestaat uit een mengbakje, spateltje, kammetje, ontwikkelingscrème, ontkleuringspoeder, conditioner, handschoenen en de handleiding. Allemaal zwart-wit, geen fancy kleurtjes. Maar uiteindelijk draait het meer om de haarverf dan de verpakking, want die gooi je achteraf toch gewoon in de vuilbak.

Ik testte eerst de ombre haarverf uit op 1 haarlokje. Ik liet dit 40 minuten intrekken. Vreemd genoeg zag ik amper verschil. Ik denk dat ik een te dun haarlokje gebruikt heb, of misschien dat de verhouding ontkleuringspoeder – ontwikkelingscrème niet goed zat. In ieder geval, de test-fase was bij mij een flop. Dus ik ben snel overgeschakeld op de volgende fase: heel het haar behandelen.

Ik heb uitgebreid mijn tijd genomen om de haarverf aan te brengen. Ik mengde eerst alles in het bakje en depte telkens het kammetje er in. Zoals in de gebruiksaanwijzing vermeld stond, was het aanbevolen te beginnen bij de haarpunten. Deze moeten immers het lichtste zijn en de verf begint onmiddellijk in te werken. Dit deed ik als eerste.

Vervolgens kamde in telkens een beetje hoger met de haarverf. Op de donkerste stukken deed ik meer haarverf. Goed doorkammen is de boodschap, dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling voor dat echte ombre effect. Ik liet het vervolgens 30 minuten inwerken. Te lang mag niet: je haar droogt hier enorm van uit! Goed voeden achteraf is erg belangrijk.

Ik kon tijdens de wachttijd al opmerken dat mijn haar lichter werd. Ik was echt super benieuwd naar het resultaat.

Voor (links) en na (rechts).

Hierboven zie je het resultaat. Ik ben er echt heel tevreden mee. Achteraf spoelde ik mijn haar uit met een voedende shampoo voor droog haar, de conditioner die bij de haarverf zat en vervolgens de keratinekuur die ik gekocht heb.

Het is super handig voor als je, net als ik, weinig geduld hebt voor maskers of conditioners. Deze keratinekuur kan je na het wassen van je haar op je lokken doen en hoef je niet uit te wassen. Het maakt je haren makkelijk doorkambaar. Ik heb pluizig haar dus ik heb zulke producten echt wel nodig. Nadien gewoon brushen en klaar.

Mijn haar is nu zacht en de punten voelen niet droog of breekbaar aan.

Ontdek de Kruidvat Ombre Dip Dye Haarkleuring hier.

Wat vind jij van het resultaat? Laat een leuke reactie achter en indien jij deze haarverf ook getest hebt, deel jouw ervaring met anderen.

Volg OVDD op sociale media en via onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden. Je ontvangt een gratis blog guide bij je inschrijving. Ontdek mijn beauty shop: OVDD Make-up, waar je merkcosmetica aan kleine prijsjes kan verkrijgen. Bedankt voor het lezen, tot snel!

Een reactie op “Getest: De Kruidvat Ombre Haarkleuring + Repair Keratin Herstelkuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s