Dag lieve lezers,

Zij die mij volgen op Instagram weten al zeker dat ik mijn haren geverfd heb. Dat op zich is niet zo choquerend, ik verf mijn haren al jaren. Maar nu ben ik ook voor een blonde ombré coupe gegaan. Dat leek me leuk voor zomer en bovendien dacht ik: new momma, new look 😉

Als je mijn review graag wilt lezen over de Kruidvat Ombré haarverf, klik dan hier.

Wil jij zelf ook blond voor de zomer? En is je natuurlijke haarkleur brunette? Dan ben je met deze blogpost aan het juiste adres. Ik deel namelijk 5 handige tips voor als jij zelf je haar wenst te blonderen. Ik heb al jaren ervaring met het verven van haar en kan dus wel wat nuttige informatie delen.

1° Voedt het haar regelmatig en intensief

Blonderen droogt je haar uit. Het maakt je lengtes en punten erg droog, broos, futloos en breekbaar. Om die kwaaltjes te voorkomen, is het uitermate belangrijk je haar intensief te voeden met de juiste producten.

Vanaf dat je overschakelt naar blond moet je je haarverzorgingsroutine aanpassen. Ik gebruik de Essential Shampoo van Aldi, met karitéboter en monoï-olie, er is ook een variant speciaal voor blond haar. Degene met karitéboter is speciaal bedoeld voor droog haar en maakt de lokken glad.

Nadien gebruik ik de anti klit conditioner van Palmolive en vervolgens brush ik mijn haar en wrijf ik op de lengtes en punten de Kruidvat Keratinkuur. Deze borstel ik goed door. Mijn punten voelen niet droog aan en tussen de wasbeurten door kan je gerust de Kruidvat Keratinkuur nog extra aanbrengen. Arganolie is ook een fantastisch wondermiddel.

Was je haren niet te vaak, dit is meestal ook niet nodig omdat geblondeerd haar droger is.

2 Ontkleur niet meerdere keren op 1 dag

Ga niet meermaals ontkleuren op 1 dag, doe het stapsgewijs als je echt naar bijvoorbeeld lichtblond of platinablond wilt gaan. De kans dat je je haren volledig kapot maakt, is reëel – maak je geen illusies. Er zijn voldoende rampscenario’s te vinden op het net waarbij je kan zien dat het haar echt letterlijk afbreekt bij te veel ontkleuren binnen een korte tijd.

Een kapper stelt vaak ook stapsgewijze stadia voor, die gaat ook niet meteen je haar op 1 dag lichtblond maken. Wees geduldig en laat de natuur ook zijn werk doen: de zon doet soms wonderen! Verder zijn er genoeg natuurlijke middeltjes in tussentijd die de conditie van je haar niet schaden zoals het chemische ontkleuren, denk maar aan DIY citroen-, kaneel- en honingmaskertjes. Geef je haar de kans om te herstellen.

3 Focus op de conditie van je haarpunten

Je haarpunten krijgen het het hardste te verduren, deze gaan immers al het langste mee! Houdt ze gezond na het blonderen, want deze worden snel broos en gaan anders afbreken. Knip ze regelmatig bij, zelfs al wil je graag je haren lang laten groeien. Gezond haar groeit simpelweg sneller, dus je kan ze beter tijdig afknippen dan met gespleten punten rondlopen.

Heb je geen geduld voor haarmaskers? Gebruik dan een leave-in conditioner zoals ik al meedeelde. Er zijn voldoende producten op de markt die de haarpunten verzorgen en herstellen. Maar weet wanneer het tijd is om de schaar erin te zetten 😉

4 Pas op met warmte toestellen

Wees voorzichtig met stijl- en krultangen, vermijd deze als je geblondeerd haar hebt. Deze toestellen geven zoveel warmte af en zijn sowieso al niet goed voor alle haartypes. Maar met geblondeerd haar moet je extra oppassen. Je lokken zullen namelijk broos zijn en makkelijker afbreken. Een haardroger is minder schadelijk, omdat je deze op een bepaalde afstand houdt.

Als je toch graag krullen wilt, ga dan voor krulspelden of doe een vlechtje in je haren ’s nachts. En als je sluik haar wilt, gebruik dan een leave-in-conditioner of crèmespoelingen die je niet moet uitwassen, deze maken het haar automatisch al gladder. Je kan het haar ook zodanig brushen met een borstel dat het stijl of gekruld valt, dit kan alleszins minder kwaad dan warmtetangen. Zorg dan wel dat je een heat protection spray aanbrengt vooraf. Gebruik geen haarlak nadien, dit maakt het haar nog droger – je wilt echt geen stro haar! Toupeer je haar ook niet, dit maakt dat het helemaal in de knoop raakt en makkelijker afbreekt.

5 Laat voldoende tijd tussen het verven

Geef je haar de tijd om te herstellen en neem desnoods vitamine A supplementen om de conditie van je haar te bewaken. Zelfs al heb je een uitgroei en wil je die zo snel mogelijk wegwerken, probeer niet té vaak te verven. Doe de haarverf ook niet elke keer op je ganse haar, dit is erg belastend voor je haarpunten! Werk enkel je uitgroei bij aan de hoofdhuid. Er bestaan tegenwoordig ook uitgroeisprays die je kan gebruiken in tussentijd. Zulke sprays zijn alleszins minder schadelijk dan meteen chemische verf te gebruiken.

Eenmaal je je blonde haar hebt bereikt met het ontkleuren, kan je overschakelen op een natuurlijke haarverf op biologische basis. Dit is stukken gezonder voor je haar en kan perfect dienen als onderhoudsbeurt. Overweeg ook producten specifiek voor gekleurd, geblondeerd haar te gebruiken, deze zorgen ervoor dat je blond langer stralend blijft.

Kortom, dit is wat je moet onthouden:

  • Pas je haarverzorgingsroutine aan: gebruik een voedende shampoo, een conditioner en een haarmasker of leave-in-conditioner/crèmespoeling bij iedere wasbeurt, eventueel arganolie
  • Knip je haarpunten regelmatig bij
  • Ontkleur je haar niet meerdere keren op een dag
  • Verf het haar niet te vaak
  • Neem supplementen voor het haar en eet voldoende voeding met vitamine A (wortelen, meloenen, donkere bladgroenten)
  • Vermijd stijl- en krultangen
  • Gebruik een satijnen kussensloop, deze zijn veel beter voor het haar
  • Is je blonde haar meer aan de gele kant? Gebruik dan zilvershampoo

Volg OVDD op sociale media en via onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden. Je ontvangt een gratis blog guide bij je inschrijving. Ontdek mijn beauty shop: OVDD Make-up, waar je merkcosmetica aan kleine prijsjes kan verkrijgen. Bedankt voor het lezen, tot snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s