Dag lieve lezers,

Ik bak graag in mijn vrije tijd en dat is geweten. Ik vind het dan ook wel eens leuk wat baksels mee te nemen naar familie, vrienden of het werk. Nu met corona durf ik het niet zo goed, maar gelukkig heb ik thuis een ventje zitten die ook wel eens graag snoept!

Vorige keer kon je in mijn Weekly Photobook lezen dat ik het recept van Culy.nl had gebruikt voor zelf Amerikaanse malse M&M koekjes te maken. Nu hebben we deze koekjes uitgebreid geproefd en zijn tot de conclusie gekomen dat ze toch wel wat zoet zijn voor ons. We verkiezen toch het recept van de koekjes zonder de M&M’s. En dit maakt een ideaal speedbaking recept voor koekjes! Deze zijn namelijk binnen het uur meteen klaar. Ideaal als je even zonder zoetigheid in huis zit en je plots te kampen krijgt met cravings (en je bent toevallig zwanger zoals mij 😂).

Ik gebruik nu sinds kort een Turbo Staafmixer van Domo Puur, eentje van 600 Watt. Deze kreeg ik van mijn ventje omdat ik zo veel bak (en mijn vorige mixer een schandaal was in de keuken). Ik ben er zo blij mee! Mijn deegmengels zijn zo heerlijk egaal, daarvoor had ik vaak last van brokjes omdat het gewoon niet goed gemixt was. Deze mixer is echt een toppertje en een aanrader voor alle bakliefhebbers.

Hier even een overzicht van het recept dat ik gebruikt en aangepast heb – alle krediet gaat naar Culy.nl:

Ingrediënten voor 25 koekjes

  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Snuf zout
  • 170 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 ei
  • 1 eidooier

Bereiding

Verwarm je oven voor op 170 graden. Roer in een kom de bloem, baking soda en zout door elkaar. Zet apart. Doe de boter samen met de suikersoorten in een grote kom en meng goed met een lepel of mixer. Klop hier vervolgens het ei, de eidooier en vanille extract door. Uiteindelijk zal het licht van kleur worden. Meng nu ook het bloemmengsel door het natte mengsel.

(Tip: Je kan de ingrediënten ook meteen samen in 1 kom mengen – ik heb dit gedaan en dit werkte prima)

Bekleed een bakplaat met  bakpapier en verdeel met behulp van twee lepels het deeg in hoopjes op de bakplaat. Zorg dat ze op voldoende afstand van elkaar liggen.

Ik deed ongeveer 8 à 12 hoopjes op de bakplaat en liet deze een kwartier in de oven. Vervolgens deed ik de tweede lading enzovoort. Als ze groter uitvielen dan liet ik ze twintig minuten in de oven.

Deze koekjes zijn echt super lekker bij de koffie als dessertje ‘s avonds of gewoon overdag als tussendoortje (wel niet in overdrijven want het is echt een caloriebommetje van formaat).

Voor het volledige recept moet je surfen naar Culy.nl, klik hier om het te bekijken. Ik heb geen samenwerking of verband met deze website.

Bakken jullie ook zo graag? Ik vind het erg ontspannend.

Bedankt voor het lezen. Indien je mij graag volgt, Outfitvandedagblog is actief op Instagram, Facebook & Twitter. Ik heb ook een eigen cosmetica webshop OVDD Make-up. Neem zeker eens een kijkje! Tot snel!

http://www.ovddmakeup.be

2 reacties op ‘Bakrecept: Koekjes Speedbakken – Binnen Het Uur Lekker Versgebakken Koekjes 🍪

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s